Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2016 o 1:28
Čas čítania 0:00
Marek R.

Má 14 rokov a už si zahral za mužov slávneho klubu Galatasaray Istanbul. Kapi sa za túto dôveru odvďačil trénerovi objatím

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Najskôr Kader Dembele, teraz Mustafa Kapi.

Pár dní dozadu sme písali o Kaderovi Dembelem, ktorý má 13 rokov a bol povolaný na zápas Celticu U21, počas ktorého sa dokonca dostal na ihrisko. Prešlo len pár dní a tento odvážny krok je prekonaný.

Mustafa Kapi len v auguste oslávil 14. narodeniny a v tomto veku sa mu dostalo pocty, keď bol povolaný hrať za mužov. V akadémii slávneho tureckého klubu Galatasaray Istanbul pôsobí tri roky, počas ktorých musel poriadne zaujať, keď bol z ničoho nič nominovaný na prípravný zápas prvého tímu proti Levski Sofia. Momentálne prebiehajú kvalifikačné zápasy na MS 2018 v Rusku, logicky tak Galatasaray prišiel o mnoho hráčov, no tréner chcel, aby zostali v zápasovom tempe aj tí, ktorí nereprezentujú svoju krajinu a dohodol prípravný zápas. Šancu tak dostali mnohí, no najviac zaujalo práve povolanie 14-ročného Mustafu. Na ihrisko sa síce dostal až v úplnom závere, kedy ani nemal čas ukázať, čo v sebe má, ako skúsenosť a motivácia to bol však určite správny rok, za čo sa Kapi odvďačil trénerovi po zápase úprimným objatím.


Domov
Zdieľať
Diskusia