Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2016, 21:40
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Elektrobicykel s maximálnou rýchlosťou 43 km/h dokáže na jediné nabitie prejsť až 241 kilometrov

TECH
Uložiť Uložené

Za svoj dojazd sa rozhodne hanbiť nemusí.

Tí, čo sa radi vozia najmä dolu kopcom, prípadne po rovnom teréne a nemajú príliš v obľube kopcovité trate by mali upriamiť pozornosť a určite aj peňaženku. Do obehu už čoskoro príde veľký game changer v podobe elektrobicykla so skutočne závratným dojazdom. Elektrické bicykle sú na trhu približne od začiatku 21. storočia a postupne sa vyselektovali na dva základne typy. Na jednej strane tu máme tie, ktoré sa nedokážu uviesť do pohonu bez fyzickej pomoci majiteľa a teda cyklistovi iba napomáhajú v šľapaní a potom sú tu také, ktoré zvládnu samostatne poháňať bicykel i vo vyšších rýchlostiach. 

Najnovším zástupcom druhej kategórie je Greyp G12H, e-bicykel chorvátskej spoločnosti Rimac Automobili vyrábajúcej okrem iného aj niekoľko menej známych elektromobilov. Nevšedný dizajn v sebe ukrýva veľké množstvo Lithium-Ion batérií s celkovou prácou 3kWh. Na jediné nabitie tak dokážete najazdiť až 241 kilometrov (závisí od zvolenej rýchlosti), pričom maximálka sa zastavila na 43 km/h. Neprekvapivo vysoká je tiež hmotnosť samotného bicykla. Oficiálny údaj zatiaľ zverejnený nebol, avšak podľa iných modelov sa predpokladá váha takmer 55 kilogramov. Kedy sa bicykel dostane na trh a za akú cenu, zatiaľ spoločnosť neprezradila. Keby ste uvažovali o kúpe bicykla, bol by pre vás rozhodujúci fakt, či obsahuje elektrický pohon alebo ste zástancom klasickej koncepcie - odjazdi si sám?

Elektrobicykel s maximálnou rýchlosťou 43 km/h dokáže na jediné nabitie prejsť až 241 kilometrov
Zdroj: www.greyp.com
Domov
Zdieľať
Diskusia