Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2016, 14:06
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Má len 9 rokov, už študuje na vysokej škole a túži sa stať astrofyzikom. William chce dokázať, že Boh existuje

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA
Uložiť Uložené

Nie zlé na 9-ročného chlapca.

Drvivá väčšina mladých ľudí smeruje svoje kroky na vysokú školu až po prekročení hranice dospelosti. S dostatkom talentu a odhodlania však človek nemusí čakať až tak dlho, o čom ťa presvedčí len 9-ročný William Maillis z amerického štátu Pennsylvánia. Iní 9-roční chlapci si ešte užívajú sladké obdobie na základnej škole a neriešia žiadne problémy dospelákov, lenže William bol už od malička trochu rozdielny. Bábätká zvyčajne začínajú hovoriť niekedy okolo prvého roku života a to ešte väčšinou nejde o ucelené vety. William však už ako šesťmesačné dieťa rozoznával číslice a o mesiac neskôr už s rodičmi dokázal viesť jednoduché konverzácie, pretože skladal zrozumiteľné vety. Mal len dva roky, keď sa naučil čítať, písať či násobiť a jeho túžba po vzdelaní ho hnala dopredu natoľko, že sa ako štvorročný naučil čítať grécku abecedu a začal sa zapodievať aj geometriou a matematikou.

Má len 9 rokov, už študuje na vysokej škole a túži sa stať astrofyzikom. William chce dokázať, že Boh existuje
Zdroj: CBS Philly

Dnes má teda iba 9 rokov a nie, neštuduje na strednej škole. Strednú školu už totiž úspešne zvládol a teraz sa už naplno venuje štúdiu na vysokej škole, od ktorej očakáva rozšírenie jeho vedomostí a najmä vytvorenie základne pre jeho budúci výskum. William by sa chcel stať astrofyzikom a už v týchto dňoch pracuje na niekoľkých vlastných teóriách, pomocou ktorých chce jedného dňa svetu dokázať, že vesmír vytvoril Boh a nestál za jeho vznikom napríklad veľký tresk. Malý génius plánuje v rámci svojich teórií preukázať, že len nadpozemská bytosť by bola schopná vytvoriť niečo také úžasné ako náš vesmír a my sme už teraz veľmi zvedaví, či sa mu to skutočne podarí. Napokon, jeho obdivuhodné zručnosti podčiarkuje aj fakt, že ako jediný z celej triedy si na prednáškach nepíše poznámky, ale všetky informácie selektuje a pamätá si ich úplne automaticky.

Má len 9 rokov, už študuje na vysokej škole a túži sa stať astrofyzikom. William chce dokázať, že Boh existuje
Zdroj: CBS Philly
Domov
Zdieľať
Diskusia