Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2016, 1:30
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Louise Delage - na prvý pohľad instagramová postavička, v skutočnosti premyslená kampaň

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Deťom alkohol do rúk nepatrí.

Instagram je plný pseudohviezdčiek, ktoré sa stali známymi doslova za noc, a to vďaka svojej aktivite na tejto sociálnej sieti. Navyše, pokiaľ sú to dievčatá s poriadnymi prednosťami, ktoré sa nehanbia zverejniť aj provokatívnejšie fotografie, majú desiatky tisíc followerov. Pre niektoré z nich je to stredobod vesmíru a delia sa o svoju dennú rutinu s publikom, ktoré dychtivo čaká na ďalšie zábery. Avšak svojím správaním ovplyvňujú množstvo tínedžerov, ktorí si z nich berú príklad. No ten nie je vždy najpozítivnejší. Presne na tento aspekt sa zamerala francúzska agentúra BETC, ktorá rozbehla kampaň Like My Addiction. V nej sa zamerala na propagáciu prevencie alkoholizmu neplnoletých osôb. Originalita sa zástupcom agentúry nedá uprieť - ešte niekoľko dní dozadu si všetci mysleli, že Louise Delage je iba ďalšie mladé dievča, ktoré chcelo zaujať potencionálnych followerov na Instagrame tak, že sa pri každej príležitosti bude fotiť s pohárikom alkoholu v ruke.

Za dva mesiace sa jej na novozaložený falošný profil podarilo nalákať vyše 38 000 sledovateľov. Tí mali možnosť vidieť, ako Louise cestuje Európou a nevynechá každú dobrú akciu či pamiatku na mieste, kde sa práve nachádza. Úspešný deň zakončí dobrou večerou a zapije, ako inak, alkoholom. Kreatívni zástupcovia agentúry chceli poukázať na to, že na alkohole závislý mládežník sa môže skrývať aj medzi našimi blízkymi, hoci aj prostredníctvom internetu. Po tom, ako sa pred niekoľkými dňami prostredníctvom videa zverejnila pravda o tom, kto v skutočnosti Louise Delage je (alebo skôr nie je), sa články rozoberajúce tento fakt stali hlavnou témou francúzskeho Twitteru. Vydarená kampaň, však?

 

Quand je pose en soirée

Fotka uverejnená používateľom Louise Delage (@louise.delage),

 

Monday Party

Fotka uverejnená používateľom Louise Delage (@louise.delage),

Domov
Zdieľať
Diskusia