Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2016, 13:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na bratislavskom Kamzíku vyrástla rozhľadňa. Je z nej najkrajší výhľad na hlavné mesto

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA ROZHĽADŇA
Uložiť Uložené

Bratislava sa môže pochváliť ďalšou atrakciou.

Už od začiatku letných prázdnin sa skvalitňoval priestor Mestských lesov v Bratislave - rekonštruovali sa cesty, čistili rybníky, opravovali chodníky a renovovali sa cyklistické trasy. Tentokrát sa však Bratislava môže pochváliť novinkou - nad hlavným mestom totiž vyrástla drevená rozhľadňa, z ktorej vidno napríklad Most Apollo, Bratislavský hrad, Petržalku či Slavín. Za návrhom novej drevenej atrakcie stojí architekt Dezider Csenky. Celý projekt vyšiel na 33-tisíc eur a v Bratislave je horúcou novinkou. Najvyšší bod rozhľadne je vo výške 413 metrov, z neho je v dobrom počasí dohľadnosť asi 10 kilometrov. Spolu s novou stavbou prichádza aj niekoľko obmedzení - zakázaný je vstup počas búrky či silného vetra. Ak by si sa bál, že rozhľadňu v lesoch bratislavskej Koliby nenájdeš, od parkoviska pri televíznej veži k nej vedú smerovacie tabule - cesta z neho zaberie asi 25 minút.


Mimochodom, týmto to podľa slov poslancov mestskej časti Nové Mesto nekončí, rozhľadňa na lúke pod Kamzíkom je len prvá na zozname. Ďalšia má totiž vyrásť na obľúbenom Kačíne už v najbližších mesiacoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia