Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2016, 14:58
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Sympatická Kate sa stala najmladšou kapitánkou komerčnej aerolinky na svete. Má iba 26 rokov a lietanie miluje od puberty

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Vyskúšala si už aj let s najmladším pilotom v Spojenom kráľovstve.

Dnešná doba nás často usvedčuje v tom, že vek je iba číslo a ak má človek dostatok talentu a odhodlania, tak prakticky nič neznamená. Je preto dosť možné, že človek ani po mnohých letoch komerčnými leteckými spoločnosťami nezažil taký, ktorému by velila z pozície kapitánky lietadla žena. Štatistiky uvádzajú, že približne len 5 percent pilotov v komerčných aerolinkách tvoria ženy a už ako neskúsená tínedžerka sa to pokúsila zmeniť Kate McWilliams.

Svoju lásku k lietaniu objavila ešte v puberte a keď sa potom nevzdávala a pokračovala v tréningu, už ako 16-ročná úspešne zvládla svoj prvý samostatný let a už jej nič nezabránilo v tom, aby po dosiahnutí 19. roku života vstúpila do výcvikového programu v meste Southampton. Po jeho zvládnutí nasledovalo rozhodovanie o budúcnosti a keď sa ozvala spoločnosť EasyJet a ponúkla Kate pozíciu kopilotky, neváhala a novú pracovnú výzvu akceptovala. Od tohto bodu sa už nedala ničím zastrašiť a dnes vo veku 26 rokov sa už oficiálne pýši hodnosťou kapitánky celého lietadla. Veľa kolegýň na rovnakých pozíciách nepozná a o to menej je ich v podobnom veku, takže EasyJet sa pustil do menšieho prieskumu a vzišlo z neho, že Kate by mala byť najmladšou kapitánkou lietadla v komerčnej leteckej spoločnosti na celom svete. Sympatická pilotka lieta na strojoch ako Airbus A319 či A320 a jej zoznam destinácií obsahuje viac než 100 miest, takže sa jej veľmi často nestáva, že letí na rovnaké miesto opakovane. Na svoj kariérny postup je hrdá a neprajníkom odkazuje, že jej skúsenosti a zvládnutie kapitánskeho výcvikového programu z nej robia rovnako kvalitného pilota ako jej starší kolegovia. A aby toho na záver nebolo málo, pred pár dňami si strihla let na Maltu z domovskej základne na letisku Gatwick z pozície kapitánky po boku najmladšieho pilota v Spojenom kráľovstve, iba 19-ročného Missa McWilliamsa.

Domov
Zdieľať
Diskusia