Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2016, 19:17
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Bratislavčania si nočný život len tak ľahko zobrať nenechajú. V piatok organizujú afterparty u starostu

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

V krátkosti sme vyspovedali aj organizátora akcie, ktorý prezradil, ako by mala prebiehať aj ako sa na ňu pripraviť.

Ako už určite mnohí z vás zaregistrovali, bratislavský nočný život dnes dostal veľkú ranu od poslancov Starého Mesta na čele so starostom Radoslavom Števčíkom. Páni sa rozhodli, že baviť sa večer už nie je správne, a tak vydali rozhodnutie, že všetky kluby v centre, ktoré nespĺňajú stanovené podmienky a svojím hlukom by mohli rušiť obyvateľov centra, budú musieť jednoducho o 22.00 zavrieť. Samozrejme sa kompetentní postavili k celej situácii veľmi empaticky a pre majiteľov prevádzok majú super nápad - zadebniť okná a postarať sa o to, aby zvuky z podniku nebolo počuť na ulicu. Taktiež budú musieť nahradiť obyčajné dvere dvojitými. Aké jednoduché a príťažlivé riešenie.

Táto správa zaplavila slovenské internety v priebehu pár hodín a vtipné aj vážne reakcie na seba nenechali dlho čakať. Medzi tie najzásadnejšie patrí určite aj vytvorenie udalosti, ktorá sa bude konať už tento piatok, teda 23. septembra, ako inak, o 22.00, teda v čase, kedy už budú mať všetci svoju poslancami pridelenú dávku piatkovej párty v klube či bare za sebou. Iniciatíva známej imaginárnej internetovej osobnosti - Ministra Futra sa páči mnohým domácim a všetko nasvedčuje tomu, že sa dočkáme veľmi slušnej účasti. Pri tejto príležitosti sme sa zároveň rozhodli samotného organizátora vyspovedať a opýtať sa ho na všetko podstatné.

Bratislavčania si nočný život len tak ľahko zobrať nenechajú. V piatok organizujú afterparty u starostu

Dobrý deň, pán minister. Hneď na úvod, čo hovoríte na rozhodnutie starostu a poslancov ohľadom nových prevádzkových časov podnikov v centre?

Pozdravujem. No Rado s tým začal už asi pred rokom, keď sme ho s Počim zabudli pozvať na afterku. Na marcovom hlasovaní sme ho s tým vysmiali a teraz nám to konečne vysvetlil - má to byť iba dočasné opatrenie, kým spraví niekoľko legendárnych žúrov pod svojím bytom.


Vašou prvou verejnou reakciou bolo vytvorenie udalosti - Party u Rada. Ako by mala prebiehať?

Neviem, nikdy som s ním neťahal, doteraz som ho mal za takého malého divného introverta. Najskôr budeme asi len tak felliť na ulici a potom sa pôjde k Radovi hore na afterku.


Zúčastníte sa aj Vy sám?

Jasné, vidíme sa tam.


Vyzerá to na veľmi slušnú účasť. Ako sa chystáte vyriešiť prípadne problémy s kapacitou?

My problémy s kapacitou poznáme hlavne z pánských kabínok v nočných kluboch, toto bude pohoda. Však dobrých ľudí sa všade veľa zmestí :).


Ide o jednorazovú akciu alebo sa dočkáme aj ďalších?

Rado zrejme chce, aby sa jednalo o pravidelnú udalosť. Hlavne od 10. októbra, kedy nové nariadenie vstúpi do platnosti.


Bude aj občerstvenie alebo si máme priniesť vlastné?

Niečo asi bude, ale to zmizne veľmi rýchlo. Doneste každý fľašu a čokoľvek, čo si myslíte, že by mohlo Radovi spraviť radosť.


Čo hovorí na tento váš nápad samotný Rado?

Však toto celé vymyslel on! A zatiaľ sa veľmi teší obrovskej ohlásenej účasti.


A čo dresscode?

Hocičo, v čom sa cítite super. Budeme sa na vás tešiť v piatok o 22:00 na Vajanského nábreží 17/B.

Sedím u Rada na byte, konečne tam,
je desať večer, zdrhol som z centra jak pán.

Pánovi Ministrovi ďakujeme za krátke vyjadrenie a vám za pozornosť. Vidíme sa na zabednených terasách a po desiatej u Rada pred domom!

Domov
Zdieľať
Diskusia