Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2016, 15:40
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Tvorca Breaking Bad nám prinesie príbeh o kňazovi, ktorý spôsobil smrť viac než 900 ľudí

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prekročí Vince Gilligan tieň Breaking Bad a doručí rovnako kvalitnú seriálovú záležitosť?

Jim Jones je meno, ktoré by mal poznať každý z nás. Je ukážkou toho, že aj v dnešnej dobe dokáže jedna zvrátená myseľ ovplyvniť tisíce ľudí. A tí potom urobia čokoľvek, napríklad spáchajú hromadnú samovraždu, po ktorej zostane v džungli viac ako 900 obetí. Pred teroristickými útokmi z 11. septembra išlo o najväčšiu stratu na životoch Američanov nespôsobenú prírodnými živlami. Ako námet na seriál je to určite fantastická voľba, no nie každý tvorca je ochotný a schopný sa jej chopiť. A preto prichádza na scénu Vince Gilligan, tvorca Breaking Bad. Ten nás v tomto seriálovom svete drží s malou prestávkou už od roku 2008 (po Perníkovom tatkovi sme sa dočali prequelu Better Call Saul, ktorého 3. série by sme sa mali dočkať už začiatkom budúceho roka) a až teraz sa rozhodol pracovať na niečom novom a prijal ponuku od HBO práve na spracovanie príbehu Jima Jonesa.

Ten bude vychádzať konkrétne z knihy Raven: The Untold Story of the Rev. Jim Jones and His People od Tima Reitermana, žurnalistu, ktorý prežil udalosti týkajúce sa tohto šialenca. Mimochodom, pokiaľ ťa príbeh zaujíma, kolega smetyl nedávno napísal celý článok o tomto prípade. Prečítať si ho môžeš po kliknutí na tento odkaz. V tejto chvíli ešte nie je známe, kto si v seriáli zahrá, no potešila nás informácia, že popri Gilliganovom scenári a produkovaní bude režírovať Michelle MacLaren. Táto dvojica spolu pracovala okrem Breaking Bad aj na X-Files a Better Call Saul. O dôvod viac sa tešiť. Hneď ako sa dozvieme niečo nové, vás budeme informovať, takže okrem webu nezabudnite sledovať aj náš Facebook a Instagram. Čo na vznikajúci projekt hovoríte vy?

Tvorca Breaking Bad nám prinesie príbeh o kňazovi, ktorý spôsobil smrť viac než 900 ľudí
Zdroj: wikipedia/Nancy Wong

Domov
Zdieľať
Diskusia