Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2016, 11:10
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

3 fotoaparáty, 2 displeje a špičkové audio. LG V20 je Android smartfón, aký inde nenájdete

TECH
Uložiť Uložené

Horúca novinka z dielne juhokórejského výrobcu.

Keď minulý rok dorazil na pulty obchodov model V10, mysleli sme si, že ide o jednorázovú záležitosť bez ďalšej budúcnosti či generačného nástupcu. Ako sa však ukázalo, jeho možno neočakávaný úspech všetky katastrofické scenáre nakoniec odvrátil a preto tu teraz máme lepšie vyzerajúce pokračovanie V20 z kovu aj modernejšieho hardvéru. Hlavnému fotoaparátu pribudol ďalší, narástla kapacita batérie vrátane výkonu, stabilizáciu obrazu nahradila pokročilejšia verzia, objavil sa biometrický senzor a audio výbava opäť posunula pár levelov. Dobrou správou je, že sa nebojí ani tvrdšieho fyzického zaobchádzania, pretože si stále drží vojenskú certifikáciu MIL-STD-810G, hoci pôvodný plast Dura Skin zo zadnej strane konštrukcie tentokrát nahradil hliník. Nejde ale o hocijaký hliník. Výrobca LG zvolil vysokokvalitnú zliatinu AL6013 používanú v leteckom priemysle. A ako je určite hneď na prvý pohľad vidieť, novinka nesie vizuálne črty modulárneho high-end modelu G5, od ktorého bola prevzatá aj dvojica foťákov.

3 fotoaparáty, 2 displeje a špičkové audio. LG V20 je Android smartfón, aký inde nenájdete
Zdroj: LG

Technické špecifikácie LG V20 pozostávajú z dvoch displejov so zachovanou uhlopriečkou, zobrazovacou technológiou a rozlíšením. V ponuke je teda 5.7-palcový IPS LCD panel v Quad HD a hneď nad ním zobrazuje notifikácie alebo ikonky aplikácií 2.1-palcový asistent. Kapacita 3000 mAh batérie narástla na 3200, pričom ju už môžeme behom niekoľkých sekúnd kedykoľvek vytiahnuť. Vzadu nájdeme jeden 16 MPx foto senzor obohatený optickou stabilizáciou, laserom aj PDAF technológiou umožňujúcou rýchle automatické zaostrovanie a jeden 8 MPx so širokouhlým, až 135-stupňovým záberom. Spomínaná stabilizácia však nie je hocijaká, pretože tú okrem iného tvorí i vynovený systém Steady Record 2.0, ktorý kombinuje elektronickú stabilizáciu (EIS) poskytnutú čipsetom Snapdragon 820 s digitálnou stabilizáciou (DIS) na dodatočnú elimináciu trasenia rúk. Záber by tak mal byť badateľne lepšie stabilizovaný ako za bežných okolností. Predná strana pre zmenu jeden fotoaparát stratila. Na pôvodom mieste tak zostal iba jeden 5 MPx foto senzor, avšak so širokouhlým záberom (120-stupňov) či o 34% lepšou svetelnosťou.

Vylepšenia v oblasti zvukového výstupu zahŕňajú prítomnosť 32-bitového Hi-Fi (Quad DAC) systému s audio čipom ESS Sabre ES9218, čo nepochybne ocení nejeden audiofil s kvalitnými slúchadlami. Smartfón nemá problém s FLAC, DSD, AIFF alebo ALAC formátmi. Nahrávanie zase obohatili kapacitami zachytiť čistý a bezstratový zvuk (24 bit / 48 kHz) aj vo veľmi hlučnom, respektíve rušnom prostredí, napríklad na koncertoch. Natočené Hi-Fi videá majú navyše skutočne hlasné audio, web GSMarena hovorí až o 132 dB. Vyplýva z toho teda, že čerstvá novinka V20 dokáže v high-res nielen prehrávať, ale aj nahrávať. A niektoré trhy dokonca dostanú model s logom a slúchadlami od renomovaného výrobcu Bang & Olufsen.

Samotnú čerešničku na torte predstavuje prítomnosť operačného systému Android 7.0 Nougat, čo z LG V20 robí vôbec prvý smartfón, ktorý s ním prišiel na trh. Samozrejme, treba ešte počítať s nadstavbou LG UX 5.0. Cenovku zatiaľ nepoznáme. Dostupnosť hlásia na koniec tretieho kvartálu, čiže koniec tohto mesiaca. Vybrať sa bude dať z titánovej, striebornej alebo ružovej farby.

3 fotoaparáty, 2 displeje a špičkové audio. LG V20 je Android smartfón, aký inde nenájdete
Zdroj: LG

Technické špecifikácie LG V20:

  • 5.7-palcový IPS LCD displej v Quad HD
  • 2.1-palcový displej v rozlíšení 160 x 1040 pixelov
  • čipset Snapdragon 820
  • 4 GB RAM
  • 32 alebo 64 GB úložisko, microSD až do 2 TB
  • 16 MPx hlavný fotoaparát, optická stabilizácia, laser, PDAF, f/1.8
  • 8 MPx hlavný fotoaparát, 135-stupňový záber, f/2.2
  • 5 MPx seflie fotoaparát, 120-stupňový záber, f/1.9
  • high-res audio
  • biometrický senzor na odtlačky
  • 3200 mAh batéria, rýchle nabíjanie Quick Charge 3.0
  • USB Type-C
  • certifikát podľa vojenskej normy MIL-STD-810G
  • Android 7.0 Nougat, LG UX 5.0
Domov
Zdieľať
Diskusia