Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2016, 5:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ikonické dýchanie Dartha Vadera znie explozívnym trailerom pre Rogue One: A Star Wars Story

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nový trailer pre Rogue One je plný nových záberov.

Tak sme sa dočkali. Včerajší pár-sekundový teaser nám oznámil, že v priebehu nasledujúcich hodín sa dočkáme novej plnohodnotnej ukážky pre návrat do sveta Star Wars. O 5 ráno sa tak aj stalo a Disney nás potešilo takmer dvomi minútami nových záberov. Trailer s poradovým číslom dva je síce akčný a predostiera divákom ako zápletku, tak niektoré veľkolepé momenty, akosi si ale neviem pomôcť a musím napísať, že sa mi veľmi nepáči. Zvláštny strih, nevhodný výber hudby a možno aj nie príliš šťastné použitie materiálu. A toho Vadera si taktiež mohli odpustiť. Našťastie sa to po prvej minúte o čosi zlepší, no asi hovorím za všetkých, keď budem tvrdiť, že sme čakali možno niečo údernejšie vzhľadom na to, aký geniálny bol prvý teaser. V konečnom dôsledku sa však aj tak tešíme ako malé deti. 

V Rogue One budeme sledovať neveľkú skupinu rebelov, ktorí sú poháňaní pravdepodobne najdôležitejšou úlohou, akú vôbec mohli dostať - ukradnúť plány najdesivejšej zbrane Impéria ej kej ej Death Star. Čaká nás nový druh nepriateľov, ktorí sa budú volať Death Troopers. Zmenou dizajnu prejdú aj Tie Fightery, no a ako bonbónik na torte tu potom máme zvesť, že sa ukážu aj AT-AT, aké sme v canonickej ságe naposledy tuším videli na planéte Hoth, ak teda nerátame účasť v RotJ. Okrem nich spoznáme nového sivého/čierneho droida, ktorý prešiel zo služby pre Impérium k pomoci Rebelom

Prvý spin-off z radu Star Wars Anthology dorazí 15. decembra 2016. Režíruje Gareth Edwards. Hudbu zloží Alexandre Desplat. Na napísaní príbehu sa ako prvý podieľal Gary Whitta (After Earth, The Book of Eli), ktorý však neskôr uprednostnil adaptáciu komiksu menom Starlight, takže jeho práca následne pripadla Chrisovi Weitzovi (Cinderella, Antz). Prizvaný bol aj Christopher McQuarrie, skutočne talentovaný scenárista, aby vylepšil scenár aj pre Rogue One. Hlavná postava Rogue One v podaní Felicity Jones sa volá Jyn Erso. Od 15. roku života žije sama, rodičia sú pravdepodobne mŕtvi. Neriadi sa zákonom, má bohatý trestný register a rozhodne s ňou nebude jednoduché vychádzať. Asi to nie je možné, no ak vás minula informácia o Vaderovi, vedzte, že je oficiálne členom filmu. Nepôjde o krátke cameo, bude v snímke krátko, no jeho prítomnosť bude citeľná a bude mať údajne aj dopad na osud niektorých postáv. Tešiť sa môžeme na skutočne úžasné počítačové efekty, no Gareth Edwards sa snažil používať praktické efekty, kulisy, masky, kostýmy atď čo najviac, čo bude na filme aj vidieť, rovnako ako v prípade Abramsovho The Force Awakens. Viac informácií nájdete v tomto vlákne. 

Ikonické dýchanie Dartha Vadera znie explozívnym trailerom pre Rogue One: A Star Wars Story
Zdroj: Disney/Lucasfilm

Chrakterizácia postáv:

  • Jyn Erso (Felicity Jones) je talentovaná bojovníčka a vojačka. Spoločne so svojími súdruhmi je odhodlaná ukradnúť plány Hviezdy smrti a čeliť silám Impéria.
  • Kapitán Cassian Andor (Diego Luna) je dôstojník armády Rebelov
  • Baze (Jiang Wen) je nájomný lovec
  • K-250 (Alan Tudyk) je imperiálny droid, ktorý sa pridá na stranu rebelov. Na plátne ho uvidíme vďaka motion capture technológii.
  • Bodhi (Riz Ahmed) ako vojak Rebelov
  • Pao je mimozemšťan a odhodlaný vojak.
  • Chirrut (Donnie Yen) je spirituálny bojovník
  • Bristan je mimozemšťan a silný vojak
  • Vojvoda Krennic (Ben Mendelssohn) je vojnový vojvoda Impéria. Jeho úlohou je brániť Impérium pred Rebelmi
  • Saw Gerrera (Forest Whitaker) je nepredvídateľný Rebel, ktorý bol však už označený aj za teroristu
  • Galen Erso (Mads Mikkelsen) je talentovaný vedec, po ktorom idú obe strany. Raz si však bude musieť vybrať


Určite nejedného nadšenca pre túto ságu vystrašili správy o dokrútkach (písali sme o tom tu), ktoré sa našťastie ukázali ako nie príliš znepokojujúce. Materiál, ktorý sa dostal do rúk producentom z Disney, pánov príliš nenadchol, a tak sa rozhodlo, že sa čo-to pridá. Nejde však o žiadne zásadné zmeny v príbehu, kostra zostáva rovnaká, iba sa pridá pár scén navyše. „Od začiatku sa rátalo s tým, že sa budú robiť dokrútky a že sa vrátime k niektorým veciam, aby sme učinili nejaké úpravy. Akurát sme samozrejme nevedeli, čo to bude, kým sme nezačali film strihať,” povedal režisér Gareth Edwards pre Entertainment Weekly. Potvrdila to aj Kathleen Kennedy, ktorá má pod palcom Lucasfilm. Trvá na tom, že príbeh sa nemení a stále bude mať príchuť vojnového seriálu Band of Brothers, ako sľubovala minulý rok počas Star Wars Celebration. „Nič sa nemení, iba niečo pridáme. Uisťujem fanúšikov, že to bude presne taký film, aký sme zamýšľali spraviť,” hovorí. Podobne sa dokonca vyjadril aj Mads Mikkelsen, ktorý bude hrať otca hlavnej hrdinky Jyn Erso.

Ikonické dýchanie Dartha Vadera znie explozívnym trailerom pre Rogue One: A Star Wars Story
Zdroj: Disney/Lucasfilm

Domov
Zdieľať
Diskusia