Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2016, 15:10
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Plazmová televízia, moderná kuchyňa a knižnica. Väzenská cela brazílskeho narkobaróna vyzerala lepšie ako bežný byt

ZAUJÍMAVOSTI BRAZÍLIA VÄZENIE
Uložiť Uložené

Aj vo väzení sa dá žiť štýlovo.

Život vo väzení pre niekoho nemusí hneď znamenať koniec sveta. V médiách sa toho mnoho popísalo napríklad o vybavenosti nórskych väzníc, kde to vyzerá lepšie ako na slovenských internátoch, ale brazílsky narkobarón Jarvis Chimenes Pavao sa tiež nemal dôvod sťažovať. V roku 2009 bol odsúdený na 8 rokov za pranie špinavých peňazí a svoj trest si odpykáva vo väzení Tacumbu v hlavnom meste Paraguaja Asuncione a čo čert nechcel, jeho luxusnú celu len rok predtým, ako mal vyjsť z väzenia, objavili policajti. Cela obsahovala okrem iného plazmovú televíziu, poriadnu hromadu kníh, dobre vybavenú kuchyňu a ešte aj DVD kolekciu, ktorú by si mu mohol závidieť aj ty, avšak Jarvis chcel z väznice aj napriek všetkému utiecť.

Dôvodom na plánovanie útoku však nebola jeho luxusná trojizbová cela, ale skôr strach z toho, že po vypršaní trestu by bol vydaný späť do rodnej Brazílie, kde by naňho čakali ďalšie obvinenia a život vo väzení by teda pokračoval a určite nie v rovnakom exkluzívnom štýle. V rovnaký deň, keď policajti našli aj Jarvisovu celu, sa vo väznici objavilo hlásenie o bombe, čo podľa domnienok malo byť prácou Jarvisa a jeho pomocníkov, ktorí týmto spôsobom chceli vyvolať chaos a dovoliť Jarvisovi nenápadne z väzenia utiecť. Bohužiaľ pre Jarvisa, jeho cela bude podľa nového ministra spravodlivosti v Paraguaji zničená a Jarvis už bol premiestnený do inej cely, kde sa oňho na chvíľku postarajú chlapi zo špeciálnej policajnej zásahovej jednotky a svoj luxus tak asi nadobro stratil. Zaujímavosťou však je, že nielen väzni, ale aj kuchári či strážnici z väznice Tacumbu za Jarvisom smútia, pretože podľa nich tento narkobarón financoval napríklad rekonštrukcie vo vnútri väznice a bol mimoriadne štedrý aj ku svojim kolegom za mrežami.




Domov
Zdieľať
Diskusia