Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. júla 2016, 23:03
Čas čítania 0:00
Marek R.

5 smutných momentov zo sveta Pokémon, pri ktorých sme ako deti skončili v slzách

ZAUJÍMAVOSTI POKÉMON
Uložiť Uložené

Dáš to teraz bez sĺz?

Posledné týždne zasiahla mnoho ľudí Pokemon mánia vďaka chytľavej hre Pokemon Go a v uliciach tak den čo deň môžeme vidieť mnoho dospelých ľudí s mobilom v ruke, ako zdokonaľujú svoju zbierku Pokémonov a nostalgicky tak spomínajú na svoje detstvo. To mali deti 90-tych rokov spojené z veľkej často práve s týmito žltými postavičkami.

A niet sa čomu čudovať. Zbierali sme kartičky, lepili nálepky do albumov, na gameboyi sme sa hrali na Asha a bojovali medzi sebou a, samozrejme, v televízii sme pozerali seriál. A práve pri seriáli aj zostaneme. Príbeh sa točí okolo chlapca menom Ash Ketchum, ktorý opustil svoje rodné mesto Pallet Town, aby sa mohol stať najlepším trénerom Pokémonov. Precestoval niekoľko regiónov a spoznával nových ľudí a Pokémonov na svojej dobrodružnej ceste spolu s priateľmi ako Misty a Brock. 

Okrem toho, že nám tento seriál vedel pri každej epizóde vyčariť úsmev na tvári a my sme si Ashove dobrodružstvá užívali, boli v ňom ale aj momenty, pri ktorých sme ako deti skončili v slzách. A práve na tie sa dnes pozrieme.

Neľahký život Charmandera pred stretnutím s Ashom

Charmander pôvodne patril trénerovi Damianovi, ten ho ale nemal v obľube, považoval ho za slabého Pokémona a jedného dňa ho nechal samotného v lese. Povedal mu, že sa pre neho vráti, bola to však lož. Charmanderova dôvera však bola veľká a na svojho pána poctivo čakal. Potom nájde Charmandera Ashova partia a Brock si všimne, že jeho plamienok je veľmi slabý a že by ho mali dať ošetriť. Charmander sa však vyhýba Ashovým pokébalom, až sa s ním porozpráva Pikachu a zistí, že tento ohnivý Pokémon čaká na svojho pána. Ash si teda nemohol splniť svoj sen chytiť Charmandera a usúdili, že najlepšie je sa pohnúť ďalej, keďže už má svojho pána.

Ich ďalšie kroky tak smerovali do najbližšieho Pokémon Centra, kde započuli, ako sa Damian chváli skupine kamarátov, ako nechal svojho slabého Charmandera v lese a že sa pre neho nehodlá vrátiť. A tak sa začína záchrana Charmandera, ktorému slabol plamienok. Aby toho nebolo málo, vonku bola navyše silná búrka a slabého Charmandera napadlo niekoľko Spearowov. Ash však príde na miesto činu včas, Pikachu použije svoj elektrický útok a Charmandera okamžite berú do Pokécentra, kde sa začína jeho záchrana. A našťastie bola úspešná. 

Charmanderova lojalita k Damianovi však bola veľká, a tak ho opäť išiel čakať. Medzitým mal Ash a jeho partia problémy s Rakeťákmi a ani Pikachu ich nedokázal poraziť. Na mieste sa však objavil Charmander, použil svoj útok a všetkých zachránil. Damian bol jeho silou ohúrený a zrazu sa ho nechcel vzdať, Charmander si však vybral Asha.

Charmander bojuje o prežitie od času 5:25

Uviaznutie v jaskyni a záchrana Asha vďaka Pokémonom

Ash, Misty a Brock sú na ďalšej výprave, no tentoraz sa ocitli v chladnom pohorí a ako Ash hovorí, správneho Pokémon majstra nezastaví žiadny sneh, a tak pokračujú. Neskôr si však uvedomia, že ich kompas nefunguje a že sa jednoducho stratili. Našťastie má Ash Pidgeotta, ktorý nájde cestu a skupinku tak mohol navigovať.

Skupinu však zrazu prekvapila silná snehová búrka, Ash však cíti, že cesta z tohto nebezpečného miesta je na dosah a trvá na tom, aby pokračovali. Nakoniec však aj on príde k rozumu a rozhodnú sa nájsť vhodné miesto, kde by búrku prečkali. Silný vietor však odfúkne Pikachuho a hoci sa Misty snaží zastaviť Asha, ten sa vydáva nájsť ho. Záchrana sa aj vďaka Bulbasaurovi vydarila a pomocou Charmandera a ďalších sa im podarilo vytvoriť jaskyňu, kde sa chceli pred búrkou skryť. 

O teplo v jaskyni sa staral Charmander, jeho plamienok však slabol, a tak sa Ash rozhodol vrátiť ho do pokébalu. Rovnako tak vykonal aj s ostatnými Pokémonmi, keďže vnútri pokébalu by im bolo teplejšie a hoci Bulbasaur, Squirtle aj Charmander protestovali, nakoniec sa v nich ocitli. Jediný Ash a Pikachu tak zostali mrznúť a žltá potvorka sa pokúšala svojho trénera zahrievať. Navyše búrka spôsobila aj to, že vstup do jaskyne sa zablokoval a Ash sa po niekoľkýkrát pokúšal dostať Pikachuho do pokébalu, no neúspešne. Keď už to vyzeralo, že Ash čoskoro zamrzne, Squirtle, Pidgeotto, Bulbasaur aj Charmander sami vyliezli zo svojich pokébalov a omotali sa okolo Asha, aby ho zahriali, až sa Ash od dojatia rozplakal.

, "You win. Guess we'll be cold... all together. That's right... We'll be cold all together." 

5 smutných momentov zo sveta Pokémon, pri ktorých sme ako deti skončili v slzách

Rozlúčka plná sĺz s Butterfree

Caterpie, Metapod, Butterfree. Ash si prežil svoje, kým sa vyvinul silný a oddaný Butterfree a rozlúčka s ním tak bola naozaj smutná. Pri ceste do mesta Saffron si skupina okolo Asha všimne obrovské množstvo Butterfree-ov, ktorí oslavovali obdobie lásky a hľadania svojej druhej polovičky. Ash tak vysiela aj toho svojho, aby našiel lásku svojho života, jeho Butterfreemu sa však vôbec nedarí. Nakoniec sa zaľúbi do ružovej krásavice, tá ho však neustále odmieta a dokonca sa nevyhol ani facke. Ashov Butterfree tak končí v slzách a vracia sa k Ashovi.

Na scéne sa, ako vždy, objavujú Rakeťáci, ktorí použijú sieť a chytia všetkých Butterfreeov v okolí, až na toho Ashovho. Ten sa okamžite snaží ukázať svoju silu a zachrániť svojich kolegov, vôbec sa mu to nedarí, a tak chce Ash použiť Pidgeotta. Misty ho však zastaví, lebo by týmto krokom mohol raniť jeho city. Butterfree tak prenasleduje Rakeťákov, rovnako ako aj Ashova partia. 

Sieť s týmito Pokémonmi sa ocitne v jednom sklade, Ashov Butterfree neustále naráža do siete, až sa mu ju podarí roztrhnúť a všetkým motýľom sa podarí utiecť. Ružová samička je ohúrená z jeho odhodlania, navyše ju ešte stihne zachrániť pred Jamesom, ktorý sa ju pokúsil chytiť. Hoci sa Rakeťáci pokúsia ujsť, Ashov Butterfree vezme na seba Pikachuho, vzlietne ku helikoptére a svojím elektrickým útokom zneškodní Rakeťákov. Ružový Butterfree sa okamžite zaľúbi do toho Ashovho a lásku spečatia špecifickým tancom. 

Ashovi bolo jasné, že na jeho ďalšej ceste ho už nebude sprevádzať jeho Butterfree, a tak prichádza na rad rozlúčka so slzami nielen z Ashovej strany, ale aj z Butterfreeho. Okrem toho si Ash aj vybaví všetky spomienky, ktoré spolu prežili a slzám sme sa tak v detstve nevyhli ani my.

Rozlúčka s Pikachuom, ktorá sa, našťastie, nakoniec nekonala 

Keby sa táto dvojica rozlúči, asi by sme v detstve okamžite prestali pokračovať s pozeraním seriálu, no nie? Našťastie sa epizóda skončila šťastne, no počas nej bolo na obrazovke mnoho sĺz.

V tejto epizóde sa pri oddychu našej obľúbenej skupinky zrazu objaví na scéne malý Pikachu, za ktorým sa okamžite všetci vybrali. Našli obrovskú skupinku týchto Pokémonov, s ktorými sa okamžite išiel Ashov Pikachu zoznámiť. A bol to práve malý Pikachu, ktorý si s tým Ashovým spojil chvosty na znak priateľstva. Ashov Pikachu sa v novej spoločnosti cítil okamžite výborne a čerešničkou na torte bola spoločná pieseň týchto Pokémonov.

Pika, Pika, Pikachu

Uvedomoval si to aj samotný Ash, ktorý zostal okamžite smutný. Uvažoval totiž nad tým, či nebude chcieť jeho Pikachu zostať s jeho novými kamarátmi. Medzitým sa na scéne objavia klasicky Rakeťáci, zajmú všetkých Pikachuov, ten Ashov ich však všetkých zachráni. A prichádza scéna plná sĺz. Po tomto incidente Ash z ničoho nič odchádza bez svojej žltej potvorky a na otázku, čo to robí, odpovedá, že na tomto mieste bude šťastnejší. Pikachu ho však okamžite nasleduje, Ash však na neho začne kričať, aby zostal a nechodil za ním, zatiaľ čo sa mu do očí valili slzy. Aby ho nedobehol, začal utekať, až nakoniec zastal a Misty s Brockom ho konečne dobehli. 

Žltí Pokémoni ich taktiež dobehli, Pikachu sa rozlúčil so svojím malým kamarátom a opäť počujeme pesničku Pikachuov, zatiaľ čo ten jeho mu skočí do náručia a Ash začína plakať.

Keď Ash takmer zomrel a všetci Pokémoni začali plakať

Predchádzajúce štyri momenty sa odohrali v prvej sezóne obľúbeného seriálu, tento moment však pochádza z filmu Pokemon - The First Movie. Ako si všetci dobre pamätáte, v tomto filme môžeme konečne vidieť dvoch legendárnych Pokémonov, teda Mew a jeho klon Mewtwo (tento klon má na svedomí Dr. Fuji, ktorý sa zaoberal klonovaním). Mewtwo však unikne z laboratória, ešte predtým však každého zabije, Dr. Fuji je však rád, že zostrojil najsilnejšieho Pokémona.

Medzitým dostávajú Ash, Misty, Brock a aj ďalší tréneri tajomný hologram od neznámej ženy, ktorá ich pozýva na ostrov s názvom New Island. Mew cíti, že niečo tam nehrá v poriadku, a tak sa aj on vyberie na tento ostrov. Tí, ktorí prežili búrku a dostali sa na ostrov, sú privítaní opäť tajomným hologramom a neskôr sa usadia v jedálni. Tam sa ukáže neznáma žena, ktorá predstaví trénerov svojmu pánovi a tým nie je nik iný ako Mewtwo. Ten trénerom hovorí, že ľudia sú slabé a kruté bytosti, ktoré z Pokémonov spravili svojich otrokov. Jeho narážkam neušli však ani Pokémoni, keďže sú na vine rovnako, keďže sa rozhodli žiť práve s ľuďmi. 

5 smutných momentov zo sveta Pokémon, pri ktorých sme ako deti skončili v slzách

Rakeťáci zatiaľ objavia laboratórium, kde Dr. Fuji vykonával klonovanie a zanechal tu po sebe aj správu. Okrem toho objavia aj neznámy stroj a taktiež Pokémonov, ktorí spali vo veľkých nádobách. Podarí sa im spraviť klon Meowtha, zatiaľ čo sa ostatné klony prebudia vďaka Mewtwo-ovi, unikajú a idú za ním. Mewtwo vyzýva trénerov, aby prešli na štadión a zmerali si sily, aby zistili, či sú lepší originálni Pokémoni, alebo klony, ktorým je aj Mewtwo. Ashov Charizard, Coreyho Venusaur a ani Blastoise ďalšieho trénera však nie sú pre Mewtwoho žiadnym problémom, dokonca použije svoje vlastné pokébaly, takzvané Clone Balls a všetkých troch Pokémonov chytí a prehlási, že sú jeho odmenou. Klonovať sa chystal aj ďalších Pokémonov, ktorí by následne spokojne žili na ostrove, zatiaľ čo on by zničil zvyšok planéty. Mewtwo tak behom pár sekúnd pochytá každého Pokémona okrem Pikachuho. Nakoniec sa mu podarí chytiť aj jeho, Ash však včas zničí klonovacie zariadenie, napriek tomu však niekoľko klonov bolo hotových a pripravených pridať sa na stranu Mewtwo. 

Ash sa pokúša naštvaného klona zastaviť, nemá však žiadnu šancu, až sa na mieste objaví Mew, zachráni ho a veľký súboj medzi Pokémonmi + Mew a klonmi + Mewtwo sa môže začať. Ash si uvedomuje, že tento súboj k ničomu nevedie a že Pokémoni budú bojovať so svojimi klonmi až kým nezomrú. Mew a Mewtwo sa zatiaľ chystajú na svoje najsilnejšie útoky, Ash sa však rozhodne tento boj ukončiť a postaví sa priamo medzi nich. Oba útoky ho tak zasiahnu a Ash okamžite skamenel. Pikachu sa za ním okamžite rozbehne, pokúša sa ho oživiť, žiaľ, nedarí sa mu to. Nielen on, ale aj ostatní Pokémoni začnú plakať nad veľkou obetou, ktorú vykonal. Slzy týchto Pokémonov sa však postarajú o zázrak a Ash sa zázračne preberá. 

Keď sa rozplače Charizard, je ti jasné, že je to naozaj smutný moment

Anketa:
Ktorý moment ťa v detstve najviac rozplakal?
Osamotený Charmander v búrke
Ashovo uviaznutie v jaskyni
Rozlúčka s Butterfree
Ashov útek od Pikachuho
Ashova smrť vo filme
Osamotený Charmander v búrke
16 %
349 Hlasov
Ashovo uviaznutie v jaskyni
8 %
186 Hlasov
Rozlúčka s Butterfree
9 %
193 Hlasov
Ashov útek od Pikachuho
17 %
382 Hlasov
Ashova smrť vo filme
50 %
1121 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia