Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2016, 15:25
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zasekol sa vám v hlave skvelý song, no nemôžete ho nájsť? Vyskúšajte tieto 4 vynikajúce hudobné aplikácie

ZAUJÍMAVOSTI HUDBA
Uložiť Uložené

Ani za svet ho nie a nie vygoogliť?

Idete po ulici či nákupom centre a zrazu začne hrať skvelý song, o ktorom ste zistili, že ho urgentne musíte počuť znova, inak sa stane niečo naozaj veľmi zlé? Tak presne to sa občas stáva nám a nasledujúce aplikácie sú často skutoční spasitelia. Ak nehľadáte priam exotický kúsok, pravdepodobne ste vyhrali.

Midomi

Zasekol sa vám v hlave skvelý song, no nemôžete ho nájsť? Vyskúšajte tieto 4 vynikajúce hudobné aplikácie

Je celkom veľká šanca, že vás Midomi odplaší pomerne otrasným webom. Zvládli by sme vymenovať pomerne dlhý zoznam vecí, ktoré nefungujú, no za týmto všetkým je predsa len jeden unikát. Ak hľadáte song, pravdepodobne si pamätáte melódiu. A tú stačí do Midomi len zahmkať. Vítané je aj spievanie, no keď ste ten song počuli jedenkrát, s textom môže byť problém. A problémom je aj to, že vaše hudobné sólo musíte tvoriť pre kvalitný výsledok aspoň 10 sekúnd.


Recenzie aj odporúčania na Midomi sú naozaj výborné, no nám Lukas Graham - 7 Years odhalil až na druhýkrát. Skúsili sme na neho vytiahnuť niečo, čo by nemusel poznať, no stále je to známe. No ani päť pokusov nestačilo na Alan Walker - Faded. Možno sme mali skúsiť Faded slovenské.

Tunatic

Zasekol sa vám v hlave skvelý song, no nemôžete ho nájsť? Vyskúšajte tieto 4 vynikajúce hudobné aplikácie

Tunatic je celkom zvláštna vec. Predovšetkým treba zmieniť, že treba sťahovať. Následne po stiahnutí zistíte, že to potrebuje internet a to pomerne výdatne. To nás samozrejme neprekvapilo, do databázy sa nejak dostať treba, no online verzia by bola určite pohodlnejšia. Klient je nepredstaviteľne zastaralý a aktualizácie dlhodobo nevychádzajú. No napriek tomu sa o to niekto stará, kedže veselú Tim McMorris - On top of the world nám vypľulo do troch sekúnd. 

Shazam

Zasekol sa vám v hlave skvelý song, no nemôžete ho nájsť? Vyskúšajte tieto 4 vynikajúce hudobné aplikácie

Tak toto asi už niekto poznať bude. Appka pre Android, iOS či dokonca Windows Phone (fakt). Shazam vyzerá naozaj parádne. Elegantne. A ovláda sa príjemne a intuitívne. Testovali sme Android verziu, po takmer vždy úspešnom dohľadaní pesničky nám ešte doporučil songy podobného štýlu. Vidíte, čo hľadali vaši kamaráti na Facebooku alebo si môžete vyhľadaný song rovno aj kúpiť.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Shazam boduje hlavne na poli prehratia rovno toho songu. Čo trošku míňa pointu, no s pískaním si s menšími komplikáciami poradí tiež. Zaznamenali sme recenziu, že s bežnými songami si Shazam poradí ako nič. Potom, čo odhalil dokonca slovenskú Paru, sme sa odhodlali vyskúšať pomerne prudký trap: TheFatRat - Xenogenesis. S ponížením konštatujeme, že Shazam nás bez problémov odhalil.

Musipedia

Zasekol sa vám v hlave skvelý song, no nemôžete ho nájsť? Vyskúšajte tieto 4 vynikajúce hudobné aplikácie

Musipedia už aj dizajnovým zladením napovedá, že pôjde o niečo trošku iné. Všade sú klávesy a notové čiary. No ak ste sa náhodou práve vrátili z koncertu vo filharmónii, Musipedia je tu práve pre vás. Zameraná na klasickú hudbu ponúka naozaj množstvo možností vyhľadávania. Či už skladbu môžete zahrať na klávesnici, naklikať noty myšou či zapískať do mikrofónu - všetky možnosti fungujú výborne. Alebo aspoň fungovali pri našom teste. Kedže pred klasickou hudbou radšej uprednostníme iné žánre a okrem lekcii klavíra v škôlkarskom veku bolo naše jediné stretnutie s klávesami v hre Piano Tiles, vybereme odtiaľ tú najznámejšiu. A podarilo sa! Nádhernú Bluestone Alley našla Musipedia na prvý šup spolu s asi desiatimi inými odporúčaniami. Pri iných žánroch sme však odišli s dlhým nosom.

Väčšine ľudí je absolútne jasné, že zaseknutie pesničky v hlave je len inou formou genocídy a tieto appky nás našťastie oslobodzujú. A všetky sú samozrejme zadarmo! Na záver by sme len radi vypichli, že nájsť niečo menej známe je prakticky nemožné. Pred pár týždňami sme mali tú česť so zhudobneným orgazmom, no dodnes neúspešne. No snáď aj na electro či nekomerčnú tvorbu raz príde čas.

Domov
Zdieľať
Diskusia