Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2016, 14:02
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Vďaka jednoduchému videu si môžete presne pozrieť, kedy a koľko ľudí migrovalo v priebehu predchádzajúcich desaťročí do USA

ZAUJÍMAVOSTI HISTÓRIA MIGRÁCIA USA VIDEO
Uložiť Uložené

A pritom to všetko začalo tak nevinne...

Keď Krištof Kolumbus v roku 1492 objavil nový kontinent v domnienke, že dorazil do Indie, ešte netušil, čo vlastne našiel. Amerika, pomenovaná podľa známeho talianskeho cestovateľa  a obchodníka Ameriga Vespucciho, postupne začala lákať stovky, tisíce, desaťtisíce, ba pomaly aj milióny cudzincov z celého sveta. Ľudia sem prichádzali z európskych krajín, postupne však aj z Ázie, Afriky i iných častí šíreho sveta. Za niekoľko desiatok rokov sa z malých osád na pobreží Atlantického oceána vytvoril jeden zo súčasne najsilnejších a najdominantnejších štátov zemegule - Spojené štáty americké. Na nižšie priloženom videu máte teraz možnosť sa pozrieť, ako prebiehala masová migrácia od roku 1820 až po rok 2013. Nechýbajú Španieli, Nemci, Francúzi, Česi, Slováci, Maďari, Rusi, Číňania, Afričania,... USA sú jednoducho zmeskou všetkého.

Domov
Zdieľať
Diskusia