Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2016, 13:30
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Pôvodná verzia Tupacovej skladby Dear Mama bola odhalená! Vypočuj si, ako mala ikonická pieseň znieť

HUDBA
Uložiť Uložené

Song Dear Mama, ktorý Tupac venoval svojej mame, pozná každý fanúšik hip-hopu, no teraz si môžeš vypočuť aj jeho originálnu verziu.

Cez týždeň zasiahla svet smutná správa ohľadom úmrtia Tupacovej matky Afeni Shakur, ktorá nás opustila vo veku 69 rokov. Na znak úcty k jej osobe vypustil 2Pacov blízky spolupracovník a kamarát DJ King Assassin do sveta pôvodnú verziu hitu a ikonickej skladby Dear Mama, ktorá ležala niekoľko rokov ukrytá v zásuvke. V porovnaní s oficiálnou podobou z roku 1995 obsahuje niekoľko rozdielov. Pôvodne mal byť totiž refrén tracku vyskladaný zo samplu raperky Yo-Yo, ktorého znenie bolo: "Wouldn’t be a damn thang without a woman", avšak kvôli problémom s použitím originálnej Ice Cubovej nahrávky, kde sa tieto riadky objavili, sa tak nakoniec nestalo a Tupac a spol museli prísť s niečím novým, čoho výsledok už dnes poznáme. OG verziu Dear Mama o láske legendy hip-hopu k jeho mame si vypočuj nižšie a do komentáru kľudne napíš, či sa ti páči viac ako tá, ktorá sa napokon objavila na albume Me Against the World.

Pre viac informácií zo sveta rapu sleduj Raporter

Domov
Zdieľať
Diskusia