Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2016, 16:10
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple vylepšilo MacBook. Tešiť sa môžeme na rýchlejší procesor, ružové prevedenie aj dlhšiu výdrž

TECH APPLE MACBOOK
Uložiť Uložené

Vynovené notebooky s logom nahryznutého jabĺčka prinesú niekoľko drobných vylepšení vrátane farby, ktorá priláka pozornosť nežného pohlavia.

Každý, kto netrpezlivo očakával ďalšiu generáciu minuloročného MacBooku s 12-palcovou obrazovkou, môže konečne otvárať šampanské, pretože kalifornský gigant ohlásil príchod trošku lepšieho modelu, ktorý dostal modernejší procesor, rýchlejšiu operačnú pamäť a taktiež zvládne podať až o 25% lepší grafický výkon. Slovo rovnako padlo aj o zhruba hodinu lepšej výdrži batérie, takže by mal zvládnuť pri surfovaní na webe okolo 10 a pri pozeraní filmov až 11 hodín nepretržitej prevádzky, informuje web The Verge

Nový MacBook pre rok 2016 dostal do hardvérovej výbavy šiestu generáciu Intel Core M, pričom jeho takt má buď 1.1, 1.2 alebo 1.3 GHz vrátane Turbo Boost rýchlosti až do 3.1 GHz. Všetko už samozrejme záleží od toho, ako je náročný zákazník. Súčasťou vylepšenia je tiež výkonnejší grafický procesor Intel HD Graphics 515 či rýchlejšie úložisko, ktoré zabezpečí pohotovejšie reakcie pri spúšťaní aplikácií či otváraní súborov. Pamäti RAM zase narástla frekvencia z 1600 na 1866 MHz a vybrať si budeme môcť okrem strieborného, zlatého, šedého aj ružové prevedenie, takže zladenie s ružovým iPhone 6s alebo 6s Plus už predstavuje vôbec žiadne komplikácie.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Na výber sú oddnes tri varianty, najdostupnejšia stojí 1 299 amerických dolárov, pričom obsahuje 2-jadrový Intel Core m3 s taktom 1.1 GHz, 8 GB RAM a 256 GB úložisko, a druhá, lepšie vybavená o 300 viac, čiže 1 599 dolárov. V útrobách ale tiká 1.2 GHz procesor Intel Core m5, ktorému asistuje rovnaká operačná pamäť a ponúka raz tak veľký úložný priestor, teda 512 GB. Variant s 1.3 GHz procesorom Intel Core m7 bude dostupný iba na objednávky.

Apple vylepšilo MacBook. Tešiť sa môžeme na rýchlejší procesor, ružové prevedenie aj dlhšiu výdrž
Domov
Zdieľať
Diskusia