Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2016, 13:47
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Displej priamo na koži? Vďaka japonským vedcom nebudeme musieť vyťahovať smartfón z vrecka

TECH JAPONSKO
Uložiť Uložené

Zobrazovanie informácií týkajúcich sa nášho zdravotného stavu alebo zrealizovanej fyzickej aktivity bude v budúcnosti o niečo pohodlnejšie.

Aj keď nejde o nič, čo by sme videli po prvýkrát, zhotovený prototyp flexibilného, priesvitného a nesmierne tenučkého (iba 3 mikrometre) zobrazovacieho panelu disponuje takými vlastnosťami, ktoré dokážu jeho používateľovi zabezpečiť stabilitu aj pri dennodennom nosení na tele. A neprekáža mu ani neustála zmena tvaru povrchu, teda našej kože, nakoľko tá kopíruje pohyb svalstva. Možnosti displeja sú však zatiaľ značne obmedzené iba na poskytovanie informácie o aktuálnej hladine koncentrácie kyslíku v krvi, čo ale dokážu vedci z tokijskej univerzity napraviť ďalšími mesiacmi vývoja, takže by nás v blízkej budúcnosti mal dokázať informovať aj o prejdených krokoch či spálených kalóriách. Zatiaľ je dôležité predovšetkým fyzické prevedenie, ktoré zabezpečí, že nás jeho prítomnosť nebude žiadnym spôsobom obmedzovať a popritom zvládne akúkoľvek pohybovú aktivitu. Viac detailov už ale nájdeš vo videu nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia