Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2016, 15:39
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Priemerne dlhý sex trvá len pár minút. Vedci porovnávali výkony stoviek párov a niektoré ich zaskočili, iné dokonca prekvapili

ZAUJÍMAVOSTI VEDA A VÝSKUM
Uložiť Uložené

Občas niekoľko sekúnd a občas aj niekoľko hodín. Hoci jednoznačná odpoveď neexistuje, vedecké metódy zistili aspoň priemerný čas.

Ak ste sa už aspoň raz nad touto záhadou zamysleli, určite vám to neprestalo vŕtať v hlave. A keďže dĺžka milostných hier netrvá vždy rovnako, určite ste zároveň veľmi rýchlo zistili, že nájsť odpoveď na vzniknuté otázky nepôjde tak rýchlo. To samozrejme platí, pokiaľ človek nepoužíva Google, kde vďaka vedcom ako je psychológ Dr. Brendan Zietsch nadobudne prístup k štatistickým údajom, ktoré na základe zrealizovaného výskumu, do ktorého sa zapojilo 500 párov z celého sveta, hovoria jedno veľmi dôležité číslo - priemernú dobu trvania sexu. Vedecký tím dospel meraním časov takzvanej "intervaginálnej penetrácie" zúčastnených dobrovoľníkov k záveru, že priemerne dlhý sex trvá iba okolo piatich minút. Ak by sme ale mali ukazovať na jednotlivé páry, konkrétne čísla by boli bez akýchkoľvek debát dosť rozdielne. "Je to jednoducho presne tak šialené, ako to aj znie: participanti stlačili štart pri prvej penetrácii a stop pri prvej ejakulácii," píše web Daily Mail.

Jednotlivé páry si stopovali dĺžku každého sexu po dobu štyroch týždňov. Priemerné výsledky sú preto k dispozícii nielen za všetkých dokopy, ale aj pre každý jeden pár, a ako sme sa dozvedeli, rozsah rozdielov je naozaj široký. Niektoré z nich mali totiž priemerný čas iba 33 sekúnd, iné zase až 44 minút.

Domov
Zdieľať
Diskusia