Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2016, 16:08
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Grafický dizajnér a kaligraf Rudolf Letko: Moderná kaligrafia predstavuje zážitok z textu (Rozhovor)

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Moderná kaligrafia je na vzostupe a ľudia sa o tento typ umenia čoraz viac zaujímajú. Aj o tom v rozhovore porozprával talentovaný grafický dizajnér a kaligraf Rudolf Letko.

Písmo je každý deň všade okolo nás a predstavuje nenahraditeľný spôsob získavania informácií. Na písmo sa dá avšak nazerať aj z umeleckej stránky, s čím sa spája práve kaligrafia. Tento názov pochádza z gréckeho καλλος Kallos "krása" + γραφος grafos "písanie" a v preklade znamená - umenie krasopisu. Viac sa na túto tému dozvieš od talentovaného grafického dizajnéra a kaligrafa Ruda Letka, ktorý v rozhovore prezradil, ako sa k tejto činnosti dostal, čo pre neho znamená a či sa dá touto cestou aj živiť. 

Nezabudni sledovať reláciu Park plnú zaujímavých tém a hostí. Nový diel si môžeš pozrieť každú sobotu o 10:40 na Jednotke a predĺženú, hodinovú verziu vždy v pondelok o 14:00 na Dvojke. Všetky podstatné informácie a rovnako aj súťaže o vecné ceny môžeš checkovať na oficiálnej Facebookovej stránke.

Domov
Zdieľať
Diskusia