Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2016, 9:14
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Stereotyp premenila na 20-tisíc dolárov mesačne. Susie zahodila sľubné zamestnanie a vydala sa na sólovú dráhu

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE PRÁCA
Uložiť Uložené

Príbeh Susie Romans môže inšpirovať aj teba.

Pred pár dňami sme mnohých z vás zaujali krátkym príbehom o tom, ako sa sympatická Britka Zoella stala synonymom pre internetovú slávu a dnes to v prípade pohlavia nebude vôbec iné, pretože aj Susie Romans dokázala svoju sľubne rozbehnutú korporátnu kariéru premeniť na závideniahodné finančné ohodnotenie a pritom nič nevyrába, nepracuje manuálne a dokonca ani nešéfuje žiadnej veľkej spoločnosti. Jemná blondínka totiž pred niekoľkými rokmi urobila dôležité kariérne rozhodnutie a aj s dvomi deťmi na krku sa pustila do niečoho, čo jej okolie považovalo za životnú chybu.

Ako vo väčšine podobných príbehov, ani Susie nepochádza zo zámožnej rodiny, ktorá jej otvorila bránu k úspechu. Jej rodičia v skutočnosti pochádzajú z Poľska, a ako státisíce ďalších Poliakov išli do Spojených štátov amerických hľadať svoje životné šťastie. Skutočnosť však vyzerala trošku rozdielne a keď sa im nedarilo nájsť prácu, uspokojili sa aj s pozíciami ako napríklad robotník vo fabrike či upratovačka. Susie ako mladé dievčatko samozrejme nerozumela tomu, ako ľudia zaobchádzajú s peniazmi a aké množstvo je potrebné na pokojný život, avšak keď bola na základnej škole a dovŕšila potrebný vek, pochopila, v akej finančnej situácii sa jej rodičia nachádzajú. Svojej dcére sa snažili dať všetko, čo potrebovala a chcela, ale peňazí nikdy nebolo nazvyš, a preto Susie nikdy nezaháľala a už ako mladučká slečna chodila vypomáhať po susedstve s bežnými prácami, za ktoré jej ľudia ochotne platili zopár dolárov. Nebolo to nič výnimočné, ale dokázala si zarobiť na svoje mimoškolské aktivity a rodičov nechala sústrediť sa na fungovanie rodiny a domácnosti.

Stereotyp premenila na 20-tisíc dolárov mesačne. Susie zahodila sľubné zamestnanie a vydala sa na sólovú dráhu

Pôvodne sa síce chystala vydať na podnikateľskú dráhu hneď po skončení strednej školy, ale keďže jej rodičia nikdy univerzitu nenavštevovali, zaprisahali sa, že svojej dcére túto šancu v živote dajú. Susie teda nastúpila na univerzitu a nakoniec ju aj úspešne skončila, čo potešilo nielen ju samotnú, ale najmä jej rodičov. Verila, že jej život nebude iba o stereotypnej kariérnej dráhe, rodine a pokojnom dôchodku na verande svojho domu, ale aj napriek tomu sa zamestnala v menšej firme a niekoľko rokov sa venovala najskôr predaju na pozícii obchodného zástupcu a neskôr prešla do oblasti reklamy a marketingu, čo vlastne spôsobilo aj to, že jej kariéra momentálne pokračuje diametrálne odlišne od jej pôvodných predstáv. Keď bola malá, uvedomovala si, že na to, aby zarobila nejaké peniaze, potrebuje niečo urobiť, ale na svojej pracovnej pozícii pochopila, že ľudia sú schopní zarábať peniaze aj za to, že iným ľuďom iba radia, čo majú robiť.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

S touto myšlienkou v hlave si v roku 2012, keď sa narodila jej prvá dcéra, založila svoj blog, na ktorom sa rozhodla zdieľať s čitateľmi pocity o tom, aké to je byť matkou a čo všetko si to od ženy a koniec koncov aj muža vyžaduje. Nemyslela si, že sa jej blog začne nejako výraznejšie rozmáhať, ale opak bol pravdou a čoskoro ho za jeden deň navštevovalo viac než 50-tisíc čitateľov a ona nevedela, čo má robiť. Chcela sa mu venovať naplno, ale na druhej strane vedela, že ju blog tak skoro nebude schopný uživiť. Napriek tomu sa po niekoľkých mesiacoch rozhodla skončiť vo svojej dovtedajšej práci a vydať sa na sólovú kariéru. Ako sama hovorí, považovala to nielen ona, ale najmä jej rodina a okolie za jedno z najbláznivejších rozhodnutí v jej živote, keďže sa písal rok 2014 a na svete bol už aj jej druhý potomok v podobe syna. Dvojnásobná matka teda zanechala za sebou slušne platenú prácu a začala kariéru konzultantky, ktorá by pravdepodobne nikdy nevyšla, keby počas svojej práce v predošlej firme nenazbierala dostatočné množstvo kontaktov.

V hlave nemala presný plán toho, čo presne sa chystá robiť, ale myslela si, že vďaka predošlej práci by mesačne mohla do domácnosti priniesť minimálne 3-tisíc dolárov, čo by síce bolo stále menej, ako jej pôvodná výplata, ale už len myšlienka na to, že nebude od nikoho závislá ju hnala dopredu. Čoskoro si teda zo svojho blogu a skúseností spravila vlastnú značku založenú na jej mene Susie Romans a namiesto toho, aby písala nekonečné články o svojom živote matky, sa rozhodla napísať niekoľko užitočných tutoriálov z oblasti marketingu, reklamy, sociálnych médií a koniec koncov aj motivácie, všetko to zabalila do zopár kurzov a balíčkov a postupne ich všetky začala ponúkať na predaj. Niektoré stáli len zopár desiatok dolárov, iné zase zopár stoviek a aj keby si možno povedal, že predávať rady sa neoplatí, príbeh tejto 28-ročnej ženy nasvedčuje niečomu inému. Už v prvom mesiaci jej produkty zarobili asi 10-tisíc dolárov a odvtedy to pod túto čiastku nekleslo, ba skôr stúplo na 15 či 20-tisíc. Z konzultantky sa stala napríklad aj motivačná rečníčka a keby si dnes mal záujem o jej služby a rady, za stretnutie zoči-voči a podnikateľské konzultovanie si vypýta rovno 1400 dolárov. Keby si potom chcel spoluprácu predĺžiť napríklad na štyri mesiace, za toto obdobie od teba bude chcieť 5500 dolárov a ak toľko peňazí v tejto chvíli nemáš, stále má pre teba k dispozícii internetové kurzy za poplatky menej ako 1000 dolárov na dobu neobmedzenú. Mimochodom, ako znie jej rada pre všetkých, ktorí chcú posunúť svoj život o úroveň vyššie? Je vraj potrebné nájsť si jednu oblasť, v ktorej sa staneš odborníkom a potom svoje znalosti položíť na stôl a ukázať, čoho všetkého si schopný.

Stereotyp premenila na 20-tisíc dolárov mesačne. Susie zahodila sľubné zamestnanie a vydala sa na sólovú dráhu
Stereotyp premenila na 20-tisíc dolárov mesačne. Susie zahodila sľubné zamestnanie a vydala sa na sólovú dráhu
Stereotyp premenila na 20-tisíc dolárov mesačne. Susie zahodila sľubné zamestnanie a vydala sa na sólovú dráhu
Stereotyp premenila na 20-tisíc dolárov mesačne. Susie zahodila sľubné zamestnanie a vydala sa na sólovú dráhu
Stereotyp premenila na 20-tisíc dolárov mesačne. Susie zahodila sľubné zamestnanie a vydala sa na sólovú dráhu
Domov
Zdieľať
Diskusia