Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2016, 20:54
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

James Franco cestuje v čase pod pohľadom J.J. Abramsa, aby zachránil JFK (Tip na seriál)

FILMY A SERIÁLY JAMES FRANCO
Uložiť Uložené

Pôvodne nenápadný projekt 11.22.63 začína naberať na obrátkach a skvelé ohlasy od recenzentov mu v tom iba pomáhajú.

Ak by ste sa opýtali akéhokoľvek priemerného obyvateľa Spojených štátov na 3 udalosti, ktoré podľa neho zmenili históriu jeho krajiny, jednou z odpovedí by vo väčšine prípadov bola smrť Johna Fitzgeralda Kennedyho. Nebola to však akákoľvek smrť. 22. novembra 1963 ho počas návštevy Dallasu zasiahli dve guľky, do hlavy a krku. Strelcom bol vraj Lee Harvey Oswald, bývalý člen Námornej pechoty, presvedčený marxista a navrátilec zo Sovietskeho zväzu. Ten však o dva dni zomrel na strelné poranenia rozhorčeného majiteľa baru, mstiac Kennedyho.

Od tohto momentu sú všetky udalosti spojené s prezidentovou smrťou obrovskou záhadou a podľa viacerých správ išlo o obrovskú konšpiráciu siahajúcu až do najvyšších kruhov. Drám a dokumentov sa o tomto incidente natočilo viac ako dosť, ale záhady a mysterióznosti samotné sú výsostnou devízou jedného človeka, ktorého meno poznáme všetci. Reč je predsa o otcovi moderného hororu Stephenovi Kingovi. Toho napadla podobná myšlienka už v roku 1971, no dostal sa k nej až v roku 2011. Dnes, o 5 rokov neskôr, si román našiel obrovské množstvo fanúšikov a ako lepšie ho spropagovať, než televíznou minisériou?

James Franco cestuje v čase pod pohľadom J.J. Abramsa, aby zachránil JFK (Tip na seriál)

Cestovanie v čase fascinovalo spisovateľov a filmárov už poriadne dlhú dobu a S. King nebol žiadnou výnimkou. Akú lepšiu zámienku však vymyslieť, ako zabránenie vraždy jedného z najmilovanejších prezidentov USA? Môže to znieť príliš patriotisticky, ale nebojte sa, to je snáď ten posledný prívlastok, ktorý by sme 11/22/63 udelili. Všetko to začína vcelku nenápadne. Jack Epping (James Franco) je stredoškolský učiteľ, spisovateľ a čerstvo rozvedený mladý pán. Jedného dňa sediac vo svojom obľúbenom bistre je svedkom niečoho naozaj zvláštneho a zisťuje, že jeho dlhoročný priateľ Al Templeton (Chris Cooper) v zadnej miestnosti neschováva iba reštauračné zásoby, ale aj časový portál, smerujúci do roku 1960. Jake sa teda snaží odhaliť budúceho atentátnika, avšak jeho misiu kazia zvláštne zhody okolností, príliš zvedaví ľudia, nová láska či samotná minulosť, ktorá nechce byť zmenená.

Odporúčané
Amber Heard má dve poruchy osobnosti, uviedla psychologička. Elon Musk ani James Franco ju na súde nakoniec nepodporia Amber Heard má dve poruchy osobnosti, uviedla psychologička. Elon Musk ani James Franco ju na súde nakoniec nepodporia 29. apríla 2022, 9:30

Najprv by sme mali odpovedať na najpodstatnejšiu otázku, ktorú má na jazyku väčšina čitateľov. Je vhodný Franco do podobnej roly? Na počudovanie áno. Síce možno budete mať mierny problém odosobniť sa od jeho šialenej kariéry (nedávno chcel predsa sám spáchať atentát na Kim Jong Una), no po prvých minútach vás to prejde. Vážna tvár mu sadla a my nemáme žiadne väčšie výhrady. Na rovnakej úrovni sú aj jeho hereckí kolegovia. George MacKay oplýva zvláštnou, no divácky zaujímavou charizmou a Sarah Gadon bude pre pánov obrovským potešením. Technická stránka celej show je taktiež zaslúžene vyzdvihovaná v drvivej väčšine internetových diskusií. Kostýmy, hudba, prostredie a kamera sú všetko faktory exekuované na nadpriemernej úrovni a určite v tom mal prsty aj známy J. J. Abrams, pracujúc na projekte ako výkonný producent. Nie je žiadnym tajomstvom, že bol preň ohromne zapálený a dokonca sám pomáhal s príbehom.

James Franco cestuje v čase pod pohľadom J.J. Abramsa, aby zachránil JFK (Tip na seriál)

Abrams je spokojný, no čo King? Ten sa, ako pri väčšine svojich projektov, aj teraz podieľal na produkcii a aj keď sa televízne spracovanie v niektorých častiach podstatne líši od knižnej verzie, bol ním nadšený (určite viac, ako pri Under the Dome). Tvorca seriálu Bridget Carpenterová sa na margo možných odlišností vyjadrila slovami, že „stvoriteľ knižnej predlohy videl potrebu zmien a reagoval na nich nadmieru pozitívne." Zatiaľ je vypustených 5 epizód prostredníctvom spoločnosti Hulu z plánovaných 8. Do ďalšieho týždňa to teda môžete pokojne dobehnúť. 11.22.63 odporúčame všetkým fanúšikom kvalitného a chytľavého sci-fi, ktorí hľadajú niečo, čo tu ešte nebolo či už po príbehovej alebo vizuálnej stránke. Nebudete ľutovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia