Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2016, 9:54
Čas čítania 0:00
tomky

Akých je 15 najlepších tímov súčasnosti v hre Counter-Strike: Global Offensive? (2. časť)

TECH
Uložiť Uložené

Dnes sa pozrieme na pozície 6 až 10.

Vítame vás pri druhej časti série článkov o tých najlepších tímoch hrajúcich Counter-Strike: Global Offensive. V predošlej časti sme sa pozreli na top päťku tých najlepších tímov sveta, dnes sa pozrieme na tímy nachádzajúce sa na priečkach 6 až 10. Chceli by sme len zopakovať, že niektoré priečky sú len orientačné, keďže neexistuje žiadny nástroj na presné zmeranie kvality tímov.

6.Virtus.Pro

Akých je 15 najlepších tímov súčasnosti v hre Counter-Strike: Global Offensive? (2. časť)

Zľava doprava: Snax, NEO, Pasha, byali, TaZ

Tím zložený z legiend Counter-Strike 1.6 (NEO, TaZ) a tých najlepších mladých pušiek, čo poľská scéna ponúka (byali, Snax). Najznámejšou tvárou je však jednoznačne Jaroslaw “Pasha“ Jarzabkowski, hlavne vďaka svojej veselej povahe, vtipnému vystupovaniu na streame a svojmu veľkému bicepsu. Virtus.Pro majú za sebou skvelé výsledky z roka 2014, kde vyhrali major turnaj ESL ONE Katowice a vydarený rok 2015, kde opanovali napríklad turnaj ESL Invitational v Dubaji. Počas tohto obdobia sa dali považovať za tím v top trojke najlepších, ale ku koncu roka 2015 sa začala ich forma zhoršovať.  Očakávanie, že po novom roku sa niečo zmení sa nevyplnilo, keď prehrali prvých osem zápasov v ESL Pro League a pohoreli na turnaji IEM Katowice 2016, keď sa len ledva prebojovali do štvrťfinále. Čo sa im však nesmie odoprieť je fakt, že aj keď majú Virtus.Pro slabú formu, nedá sa nikdy povedať, že nemajú na výhru na turnaji. Vždy vedia povstať a byť nebezpečný súper, vďaka čomu si vyslúžili srdcia mnohých fanúšikov elektronických športov. Majú na to byť jeden z najlepších tímov roka 2016? Ťažko povedať. Hráči TaZ, NEO a Pasha už majú svoje roky, čo je v e-sports veľkým faktorom. Pokiaľ však všetci naraz budú mať na turnaji dobrú formu, je s Virtus.Pro potrebné počítať ako s kandidátom na titul šampióna.

7. FaZe Clan

Akých je 15 najlepších tímov súčasnosti v hre Counter-Strike: Global Offensive? (2. časť)

Zľava doprava: rain, Maikelele, fox, aizy, jkaem

Hráči, ktorí boli spočiatku v Team Kinguin, neskôr v Gamers2 a potom v G2 Esports sa konečne usadili v legendárnej organizácii FaZe Clan - veľkým menom v komunite Call of Duty. Tím vedený skúsením awp-erom a lídrom menom Mikail “Maikelele“ Bill musí v prvom rade prekonať jazykovú bariéru, keďže FaZe Clan je zložený zo Švéda, Nórov, PortugalcaDána. Aj keď nemajú hráči problém komunikovať v angličtine,  počas vypätej situácie pod množstvom tlaku sa to môže javiť ako značná nevýhoda oproti tým, čo komunikujú iba v rodnom jazyku. Aj rozdielnosť pováh môže byť to, čo brzdí tím nabitý elitnými hráčmi. Faze Clan je ťažké hodnotiť, keďže nehrajú spolu dlho ale na turnajoch kde hrali podali slušné výkony, obzvlášť na major turnaji Dreamhack Open Cluj-Napoca 2015, kde v semifinále hrali vyrovnanú partiu s neskorším víťazom turnaja EnVyUs. Toto mužstvo má potenciál aj skúsenosti na to, aby potrápili aj tie najlepšie tímy avšak bude potrebných ešte niekoľko mesiacov, aby boli reálnymi uchádzačmi o výhru na hociktorom dôležitom turnaji.

8. MouseSports

Akých je 15 najlepších tímov súčasnosti v hre Counter-Strike: Global Offensive? (2. časť)

Zľava doprava: Spiidi, nex, NiKo, denis, chrisJ

V hre Conter-Strike 1.6 bolo nemecké zoskupenie obávaným súperom. Ich bývalý hráč a líder Fatih “gob b“ Dayik známy svojou vysokou inteligenciou v hre bol prvým Nemcom hrajúcim Counter-Strike na plný úväzok. Na svoje výkony z Counter-Strike 1.6 však nedokázal nadviazať a preto ho na konci roka 2015 nahradil Timo “Spiidi“ Richter. MouseSports podávajú priemerné výkony, aj keď teoreticky by mali patriť medzi tie najlepšie tímy. Hrajú tu hviezdy ako Nikola “NiKo“ Kovač a Chris “chrisJ“ de Jong, obaja potencionálne najlepší hráči sveta. Obzvlášť to dokazuje NiKo, ťahajúci MouseSports na všetkých posledných turnajoch. V prípade zapojenia všetkých hráčov a využitia plného potenciálu tímu, môžu byť MouseSports naozaj nebezpečným tímom.

9. Ninjas in Pyjamas (NiP)

Akých je 15 najlepších tímov súčasnosti v hre Counter-Strike: Global Offensive? (2. časť)

Zľava doprava: GeT_RiGhT, pyth, f0rest, friberg, Xizt

87-0. To sú čísla, pri ktorých vytečie nejedna slza každému fanúšikovi NiP. Medzi septembrom 2012 a aprílom 2013 NiP neprehrali na LAN turnajoch ani jeden zápas. Pred turnajom ESL ONE Cologne 2015 nechýbali vo finále žiadneho major turnaja. Tie časy sú však zrejme nenávratne preč. Tím okolo legiend Counter:Strike 1.6 Christophera “GeT_RiGhT“ Alesunda a Patrika “f0rest“ Lindberga (inak považovaný za celkovo najlepšieho hráča Counter:Strike 1.6 všetkých čias) už na tieto výkony zrejme nemá. Jednak scéna je o toľko kvalitnejšia, že tieto výkony sa už zrejme nepodaria nikdy nikomu a takisto už ani tím NiP nie je to čo býval. Po odchode troch awp-erov za posledné 3 roky prišiel do tímu neskúsený Jacob “pyth“ Mourujärvi musiaci naplniť obrovské očakávania veľkého množstva fanúšikov NiP. Ako už tradične pri dnešnej päťke, aj u NiP platí to isté. Pokiaľ všetci hráči budú mať naraz dobrú formu, môže sa im jeden alebo dva turnaje vydariť a môžu na nich zamiešať kartami. Pokiaľ sa im to nepodarí, budú mať NiP veľký problém udržať sa vôbec vo svetovej top desiatke.

10. G2

Akých je 15 najlepších tímov súčasnosti v hre Counter-Strike: Global Offensive? (2. časť)

Zľava doprava: ScreaM, Ex6TenZ, SmithZz, RpK, shox

Bývalí hráči tímu Titan sa po rozpade dostali pod krídla organizácie G2. Tí najlepší francúzski a belgickí hráči, čo sa však nezmestili do tímu EnVyUs, alebo ho v minulosti opustili. Najvýznamnejším menom je jednoznačne Richard “shox“ Papillon jednu dobu považovaný za najlepšieho hráča planéty. Momentálne je však G2 extrémne priemerný tím. Aj napriek tomu, že sa dostanú na každý turnaj, nikdy na žiadnom nič neukážu. Aj preto sa G2 nachádzajú v našom rebríčku na desiatej priečke. Čo však od nich tento rok očakávame? Úprimne, nevieme. Samozrejme, môžu prekvapiť, ale neprekvapil by nás ani ich úpadok alebo zachovanie si tejto pozície niekde v strede svorky tých najlepších tímov.

Súhlasíte s naším rebríčkom? Aké tímy by ste vy zaradili na priečky od 6 po 10? Máte možnosť vyjadriť sa v komentároch pod článkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia