Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2016, 13:41
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Kendrick Lamar umlčal všetkých kritikov živým vystúpením s novou skladbou. Kochaj sa krásou hip-hopu

HUDBA KENDRICK LAMAR
Uložiť Uložené

Cornrow Kenny, to je čerstvá prezývka Kendricka Lamara, ktorý odohral jeho doteraz nevydaný song Untitled 2 naživo počas Show Jimmyho Fallona.

Niekoľko dní dozadu bolo oznámené, že Kendrick Lamar bude exkluzívnym hosťom na The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, kde si odbije svoj televízny debut, čo sa roku 2016 týka. Popri rozhovore s Jimmym sa mal K-Dot predviesť aj na pódiu, ktoré čakalo len na to, s akou skladbou vystúpi. Comptonský velikán však prišiel s prekvapením, ktoré čakal málokto. 

Pamätáš sa ešte na záver roku 2014, kedy na podobnej relácii, konkrétne na Colbert Report, odohral Kendrick doteraz nevydanú skladbu Untitled? Spomínam to schválne, keďže na včerajšej Show Jimmyho Fallona spravil rovnakú vec, prišiel s pokračovaním oného songu, ktoré nazval logicky Untitled 2. Pieseň obsahujúca štyri slohy a šialené outro, ku ktorému sa ešte na chvíľu vrátim, perfektne sumarizuje všetko, čo K-Dot dokáže. V sprievode živej hudby sa Cornrow Kenny dotkol viacerých tém, ktoré otriasajú dlhodobejšie spoločnosťou. Skladba si na internete vyslúžila pomenovanie Blue Faces, čo je odvodené od anglického výrazu "blue in the face" znamenajúceho vyčerpanie z hnevu. Autor albumu To Pimp a Butterfly na nej totiž viackrát rozoberá, prečo nie sú ľudia vo svojej koži, na čo nachádza odpoveď, že je to kvôli finančným ťažkostiam. Kompletné rozobranie Untitled 2 by zabralo ďalších najmenej 5 odsekov, a tak sa ešte vrátim k sľúbenému záveru songu. V ňom Kendrick vypustil beštiu, keď poslal jasné odkazy všetkým kritikom a raperom, ktorí o ňom a jeho kvalitách čo i len trochu pochybujú. Kvalitné živé vystúpenie si prezri nižšie. Zatiaľ nie je jasné, či sa tohto tracku niekedy dočkáme i v štúdiovej verzii. 

"I could put a rapper on life support / Guarantee something that none of you want"

Pre viac informácií zo sveta rapu sleduj Raporter

Domov
Zdieľať
Diskusia