Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. septembra 2015, 1:29
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Secesia a historický cirkus v kolekcii Alexandry Gnidiakovej

MÓDA FASHION LIVE!
Uložiť Uložené

Trojicu víťazov súťaže Signal Fresh Fashion Contest 2015 uzatvára mladá dizajnérka Alexandra Gnidiaková so svojou originálnou kolekciou Starobylá láska z roku 1895.

Študentka odevného dizajnu Školy úžitkového výtvarníctva v Ružomberku prinesie do súčasného sveta módy kúsok starodávneho kúzla a zaručene sa postará o jedinečný zážitok. Už onedlho si jej tvorbu budete môcť pozrieť na samostatnej prehliadke počas posledného večera podujatia Fashion LIVE! v Starej tržnici v Bratislave.

Úsmev vo všetkých jeho podobách bol hlavnou témou tohtoročnej súťaže Signal Fresh Fashion Contest 2015, ktorú do svojich modelov pretvorila aj mladá ambiciózna dizajnérka Alexandra. „Pri tejto téme sa dá spraviť naozaj všetko. Neobmedzuje v žiadnych smeroch, pretože je mnoho vecí, ktoré mám rada a vyvolajú mi úsmev na tvári,“ tvrdí nadšene.

Secesia a historický cirkus v kolekcii Alexandry Gnidiakovej

Na prehliadke predvedie mladá dizajnérka svoje modely v štýle secesie, ktoré budú plné čipkovaných košieľok, korzetov či spodničiek. Postarala sa zároveň aj o jeden pikantný detail. „Perlami, ženskými perami a flitrami som povyšívala intímne miesta na dámskych korzetoch a pánskych nohaviciach. Nechcem byť kontroverzná, ale ostala som verná svojmu nápadu, ktorý som nemala možnosť doposiaľ zrealizovať,“ objasňuje návrhárka.

Secesia a historický cirkus v kolekcii Alexandry Gnidiakovej

Pre pánske kúsky čerpala inšpiráciu z historického cirkusu, ktorý je jej nekonečnou studňou nápadov. Pásiky v bielo-červenej kombinácii pripomínajú zubnú pastu, cirkusový stan či dokonca námorníkov, a nepochybne neostanú bez povšimnutia. Výhru zo súťaže v hodnote 400 eur Alexandra investuje do kvalitných materiálov, akými sú flauš, kašmír a hodváb pre dotvorenie luxusu.

Secesia a historický cirkus v kolekcii Alexandry Gnidiakovej
Secesia a historický cirkus v kolekcii Alexandry Gnidiakovej

Vyzerá to tak, že mladá dizajnérka má celú svoju kolekciu premyslenú do najmenších detailov a my sa už nevieme dočkať, kedy jej tvorbu uvidíme naživo na blížiacej sa prehliadke Fashion LIVE!.

 
 

Pripravila Mischel Warenits a Fashion LIVE!

Domov
Zdieľať
Diskusia