Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2015, 20:22
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

750-koňový Aventador SuperVeloce bez strechy vznikne v 500 kusoch a takto bude vyzerať!

TECH
Uložiť Uložené

Krátko na to ako Stephan Winkelmann potvrdil výrobu otvorenej verzie SuperVeloce, internet zaplavilo viacero reálnych návrhov.

Len nedávno sme vás informovali, že najrýchlejšie Lamborghini v histórii vznikne aj v otvorenej verzii, v jazyku talianskej značky to znamená, že skôr či neskôr na svet príde i Aventador LP750-4 SuperVeloce Roadster. Tento krok je tak už nielen predmetom prvotných špekulácií a dohadov, ale oficiálne potvrdenou informáciou zo strany samotnej automobilky. Vo všeobecnosti ide o pomerne nečakaný ťah, keďže SV-čkové verzie boli doteraz záležitosťou výhradne "klasických" zatvorených verzií. Akonáhle svet obletela informácia o tom, že Taliani pracujú aj na tomto karosárskom vyhotovení, do práce sa pustil i nejeden počítačový grafik, aby na internet zavesil svoju prácu ako víziu toho, ako by bo chystaný Roadster mohol vyzerať. Spravil tak i automobilový nadšenec menom Jordan Shiraki, ktorý vo svojom portfóliu na vlastnej stránke zavesil tri svoje návrhy. Povedané na rovinu, to, na čo sa pozeráte, je do naozaj veľkej miery reálna podoba otvoreného SuperVeloce, nakoľko sa dá predpokladať, že od pôvodnej verzie sa bude líšiť naozaj len tým odnímateľným strešným panelom a decentnou úpravou krytu motora. Pre skúsených fotošoperov to teda nepredstavuje nič náročné, najmä ak poznáme aké riešenie strechy má klasický, 700-koňový Roadster.

750-koňový Aventador SuperVeloce bez strechy vznikne v 500 kusoch a takto bude vyzerať!

Aventador SuperVeloce Roadster by mal vzniknúť len v 500 kusoch, čo je o 100 menej oproti zatvorenej verzii. Všetkých 600 plánovaných kusov však už má svojho budúceho majiteľa, čím sa dopyt po Roadsteri pochopiteľne ešte viac zvýši. Jeho odlišnosťou bude len iné konštrukčné riešenie hornej časti karosérie, inak všetko ostane "po starom". Tešiť sa tak môžeme na kompletný karbónový bodykit, ktorý počíta s upraveným predným nárazníkom, bočnými prahmi a pozmenenou zadnou časťou s rozmerným difúzorom, krídlom a štvoricu vedľa seba končiacich koncoviek výfukov. Postavený bude na nové vpredu 20" a vzadu až 21" disky, ktoré výrazne stratili aj na váhe, čím prispievajú k celkovému, 50-kilovému odľahčeniu. Za dvojčlennou posádkou bude biť dvanásťvalcové srdce, teda vyladený 6,5-litrový atmosférický agregát. Jeho výkonnostný doping vcrámci vyhotovenia SV činí 50 koní, čím opäť vo výsledku pôjde o 750-koňový býk s krútiacim momentom 690 N.m. Sila bude putovať na všetky štyri kolesá. Detailne rýchlostné parametre zatiaľ pochopiteľne nepoznáme, pripomeniem ale, že terajší model Aventador LP750-4 SuperVeloce dokáže akcelerovať na stovku len za neuveriteľných 2,8 sekundy, zatiaľ čo plne digitálny tachometer sa s údajom maximálnej rýchlosti vie prehupnúť cez 350 km/h. Dočkáme sa tohto krásavca aj u nás? Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce totiž na Slovensku už máme!

750-koňový Aventador SuperVeloce bez strechy vznikne v 500 kusoch a takto bude vyzerať!

750-koňový Aventador SuperVeloce bez strechy vznikne v 500 kusoch a takto bude vyzerať!
Domov
Zdieľať
Diskusia