Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2015 o 18:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový apríl v kinách bude plný Rýchlych a zbesilých Avengerov

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Blíži sa leto a s ním aj nadupaná filmová, hlavne blockbusterová sezóna v kinách. Na čo sa môžete tešiť najviac?

Suchoty v kinách sú konečne za nami! Nadobro sme sa rozlúčili so zimou, vítame jar a čochvíľa sa pripravujeme (spoločne s našimi peňaženkami) na letnú sezónu, ktorá sa nepretaví len v spotené pazuchy, ale aj eye-candy dobrodružstvá strávené v kinosálach. Od apríla, prevažne začiatkom mája, sa totiž dostávajú do kín blockbustery, ktorých množstvo graduje až do augusta, kedy sa opäť začíname obávať, že kino nám toho až do novembra veľa obstojného neponúkne. Alebo máme len privysoké nároky? V každom prípade, úvod máme za sebou, takže sa prehupnime na samotné premiéry. Minimálne 3-4 filmy v apríli rozhodne stoja za každý vypýtaný cent. 

1. Furious 7/Rýchlo a zbesilo 7 (2. 4.)
Will you join us for one last ride? Ak by sa Vinco Diesel pýta mňa, odpovedal by som áno. Na nový diel zo série sa naozaj teším, keďže mám rád postavy, univerzum a celkovú jednoduchosť týchto projektov. Teda, jednoduchosť len navonok. Viete, koľko námahy dáva vymyslieť, pripraviť a zrealizovať všetky tie bláznivé akčné scény tak, aby vyzerali úžasne? Môžu byť nereálne a prihlúpe, ale natočené sú brilantne, a to tímu od Fast & Furious nikto nevezme. Prvé ohlasy zo zahraničia sú veľmi pozitívne. V recenziách nájdete čísla medzi 7 a 8, pričom sa chváli Wanov (vystriedal Justina Lina na pozícii režiséra) prísun do série, rovnako ako emotívna rozlúčka s Paulom Walkerom a vyvážená akcia, emócie a humor. Furious 7 jednoducho údajne šľape po každej stránke a pevne verím, že predtým, než Doma a jeho rodinu odsúdite kvôli ich nereálnym a za vlasy pritiahnutým akčným sekvenciám, dáte im šancu zažiariť aspoň z remeselného hľadiska. Preview tu. 


2. Into the Woods/Príbehy z lesov (2. 4.)
Muzikál s Meryl Streep, za ktorý získala herečka ďalšiu z nezaslúžených a zbytočných nominácií na Oscara sa do slovenských a českých kín dostáva takmer 4 mesiace po americkej premiére. Nuž, nie je to nič zvláštne. Naposledy takto trestuhodne meškal American Sniper, Big Hero 6, Imitation Game, Whiplash... počkať. To naozaj slovenskí a českí distribútori prinášajú filmy nominované na Oscary s 2-3 mesačným oneskorením? Áno, naozaj! Ale nebojte, pokračovanie Fifty Shades uvidíme skôr ako západ! 

Into the Woods je spojením viacerých rozprávkových klasík ako Snehulienka, Červená čiapočka a iných príbehov z pier bratov Grimmovcov. Ak vás nepresvedčia nízke hodnotenia všade po svete, tak si k tomu prirátajte muzikálovú formu, 100-ročnú Meryl Streep, Johnnyho Deppa znova vsádzajúc na skúsenosti vizážistov a maskérov (tí z neho opäť spravili obludu) než na svoj herecký um, akým kedysi v minulosti oplýval. Ako sa k tomuto projektu ale dostal Chris Pine či Emily Blunt mi je skutočnou záhadou. 


3. Cinderella/Popoluška (9. 4.)
Disney tlačí na pílu. Už dávno pradávno odkúpili Pixar, keďže ich animáky sa s tými od nich nedali ani porovnať, o pár rokov neskôr zase zobrali pod svoje krídla filmovú divíziu Marvelu a súbežne s kúpou Lucasfilm (Star Wars) už mali v plnom prúde aj remakovanie svojich klasických rozprávok do modernej šaty, a teda pretváranie animákov do live aciton (hranej) podoby. Hovoríme o Alice in Wonderland (Alice v krajine zázrakov), Oz the Great and Powerful (Cesta do krajiny Oz), Maleficent (Šípová ruženka), Into the Woods (viď. druhú priečku v zozname), no a zatiaľ najaktuálnejšej Cinderelle (Popoluška). Pritom sa ešte chystajú: Pete’s Dragon, Dumbo, Beauty and the Beast (Kráska a zviera) či Jungle Book (Kniha džunglí). Prirátajme si k tomu akčne poňaté Hansel and Gretel (Janíčko a Marienka) Snow White and Huntsman (Snehulienka) či Jack the Giant Slayer (Jack a fazuľa) a máme tu skutočne celú plejádu rozprávok pretvorených do hraných filmov, pričom ten počet bude len narastať. Hollywood jednoducho dovolí vyjsť talentovaným filmmejkerom s niečím novým a originálnym len málokedy. Radšej ich zláka na palubu remaku, ďalšieho pokračovania, spin-offu atď. Tam sú totiž peniažky vždy isté. Vlastne, práve som sám sebe vnukol nápad na celkom zaujímavý článok.

V tomto spracovaní Popolušky od Kennetha Branagha (viď veta vyššie) sa nám predstavia Cate Blanchet, Lily James, Richard Madden, Helena Bonham Carter, Hayley Atwell, Stellan Skarsgård a iní. O príbehu toho asi viete už dosť sami, no možno vás prekvapí, že snímka dostala v zahraničí aj v tuzemsku vrelé prijatie. Ako to môžem tvrdiť, keď do premiéry ostávajú takmer 2 týždne? Nuž, spomeňte si na začiatok článku. Ani Cinderella sa nedostala na Slovensko a Česko včas. 


4. Lazarus Effect/Vzkriesenie démona (16. 4., bratia Česi si horor užili ešte pred mesiacom) 
Olivia Wilde sa po angažmáne v Dr. House znova oblieka do bieleho plášťa, tentoraz ale ako vedec, viac než lekár. Spolu so svojím tímom totiž pracuje na nebezpečnom experimente. Ten sa určite nebude páčiť veriacim a cirkvi, keďže jeho účelom je dosiahnuť výrobu látky vracajúc mŕtve duše do sveta živých. Keď sa to doktorom podarí, sú nadšení, avšak, to ešte nevedia, že zo sveta mŕtvych neprišla len jedna duša. Prebudili zlo a to sa teraz bude snažiť narobiť peknú paseku. 


5. The Face of an Angel/S tvárou anjela (23. 4.)
Cara Delevingne (snáď som to napísal dobre) sa okrem modelingu začína venovať aj filmovému priemyslu, pričom jej cestu započne práve thriller The Face of an Angel. Inšpirovaný je skutočnou udalosťou – prípadom Amandy Knox a režírovaný víťazom ceny BAFTA, Michaelom Winterbottom. Príbeh je videný očami novinára, ktorého bude hrať herec Daniel Brühl (Rush). Cara si zahrá Melanie, anglickú študentku, ktorá sa zapletie s Brühlom pri vyšetrovaní vraždy v Taliansku. Očakávajte lacné scenáristické zvraty a intrigy. 


6. Ex-Machina (30. 4.)
Síce distribútori opäť meškajú, no ja ich na druhej strane vlastne aj celkom chápem. Premiéry a úroveň znalosti o nich medzi ľuďmi v našich malebných krajinách a v USA je jednoducho až príliš rozdielna. Za veľkou mlákou sa blockbuster pokojne propaguje 30-sekundovým spotom v reklame počas najnovšej epizódy The Walking Dead, zatiaľ čo u nás sa za rok dočkáme reklamy maximálne na Avengerov a v budúcnosti možno Star Wars. Čo však nechápem je fakt, že sa rozhodli nasadiť Ex-Machinu do kín v rovnaký deň ako Avengerov. Povie mi niekto, aký význam to preboha malo? Nech sa potom nečudujú, že ľudia odmietajú chodiť na menej mainstreamové projekcie. 

Odporúčané
V máji budú v kinách 3 najväčšie filmy roka s Mad Maxom, Planétou opíc a Kaskadérom. Začína sa grandiózna blockbusterová sezóna V máji budú v kinách 3 najväčšie filmy roka s Mad Maxom, Planétou opíc a Kaskadérom. Začína sa grandiózna blockbusterová sezóna 27. apríla 2024 o 16:30

Snímka ponúkne Domhnaala Gleesona (About Time) a Oscara Isaaca (A Most Violent Year, obaja sa stretnú aj v Star Wars VII) v hlavných úlohách ako zamestnanca programátorskej firmy, ktorý vyhrá zájazd do sídla CEO firmy, respektíve jeho šéfa. Ako neskôr Caleb zistí, jeho nadriadený Nathan vytvára AI, akú ešte svet nevidel. Zvyšok sa už dozviete zo skvelého traileru nižšie. Už podľa neho nám je jasné, že sa bude hrať na mrazivú atmosféru, postupné odhaľovanie skutočnej pravdy a naopak, odkrývanie tajomstva, ktoré si CEO obrovskej programátorskej firmy chcel nechať pre seba. V zahraničí, rovnako ako u nás, Ex-Machina uspela a skutočne nevidím dôvod netešiť sa na ňu. 


7. Avengers: Age of Ultron (30. 4.)
Pokračovanie najväčšieho superhrdinského filmu všetkých čias je konečne tu. Už len mesiac nám ostáva do odhalenia všetkých tajomstiev, teórií a dohadov o tom, čo sa vlastne v Age of Ultron stane a aké dôsledky to na MCU bude mať. Uvidíme po prvýkrát Spideyho alebo Captain Marvel? Vyletí Hulk do vesmíru? Umrie nejaký Avenger? A bude to vôbec dôstojné pokračovanie, ktoré okrem oku lahodiacich momentov skutočne prinesie do žánru niečo nové a bude stavať na poctivo spracovanom scenári? Nuž, pri Avengeroch a Marvele celkovo je vždy viac otázok, než odpovedí, ale ja som presvedčený, že ak čítate Svet Marvelu, viete toho dostatočne na to, aby ste ďalšie riadky nepotrebovali. Uvidíme sa v kine. Preview tu. 


Samozrejme, v apríli sa toho bude premietať oveľa viac. Tešiť sa môžete na ambicióznu rozprávku z európskej produkcie Pieseň mora, ktorá by mala po všetkých tých hollywoodskych animákoch konečne priniesť plody poctivého remesla. Uvidíme aj komediálnu drámu Proti prírode, neznámy horor A Girl Walks Home Alone at Night, francúzsku komédiu Une heure de tranquillité (Dajte mi pokoj!) s excelentným komikom Cristianom Clavierom a iné projekty. Tradičná otázka na záver: Čo vás neminie a čo, naopak, budete ignorovať? 

Domov
Zdieľať
Diskusia