Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. augusta 2014, 13:54
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dnes začína Vuelta a España 2014, zúčastní sa aj Sagan!

ŠPORT PETER SAGAN ŠPANIELSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Okrem známej Francúzskej súťaže sa organizuje ešte aj Talianská (tú už máme v tejto sezóne za sebou) a Španielská - o tej si dnes povieme niečo viac.

Len pár rokov dozadu sa o cyklistiku ako takú zaujímal len málokto. Potom prišiel boom v podobe Petra Sagana a zrazu máme mnoho odborníkov, trénerov a profesionálov aj v tomto odvetví. Tí sa schádzajú prevažne počas pretekov Tour de France, ktoré patria medzi najznámejšie a tiež najprestížnejšie. Okrem francúzskej súťaže sa organizuje ešte aj talianska (tú už máme v tejto sezóne za sebou) a španielska - o tej si dnes povieme niečo viac. Názov Vuelta a España by sme mohli doslovne preložiť ako "španielska zákruta", čo je však skôr pomenovanie pre ľahké porno, prípadne zákusok, takže sa radšej vráťme k skratke Vuelta a predstavme si ju v číslach a menách.

Dnes začína Vuelta a España 2014, zúčastní sa aj Sagan!

Aktuálny 69. ročník začína 23.8 v meste Jereze de la Frontera, tradične ako posledný z trojice Grand Tours a bude trvať 23 dní. Predošlých 21 rokov bolo zvykom, že si víťazi ocenenia preberali v hlavnom meste, Madride. Nezvyčajná zmena preniesla finiš do mesta Santiago de Compostela, známeho pútnického miesta. Cyklisti sa musia pripraviť na dlhých 3181,5 km v 21 etapách. Tie sú rozdelené podľa obtiažnosti aj typológie na 5 rovinatých, 13 horských a 3 časovky (1 tímová a 2 individuálne). Pre porovnanie, Tour de France merala približne o 500 km viac s rovnakým počtom etáp.

Dnes začína Vuelta a España 2014, zúčastní sa aj Sagan!

Očakávania sú vysoké, keďže na Tour sa stretne elita svetovej cyklistiky v najlepšej forme. Pravdepodobne najväčším favoritom na celkové víťazstvo je Nairo Quintana z tímu Movistar, ktorý má už na konte víťazstvo v Giro d´Italia. Zúčastnia sa aj zvučné mená, a to Christopher Froome (Sky) a Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), ktorí si budú chcieť napraviť chuť po skazenej Tour de France. Netreba zabudnúť na Joaquíma Rodrígueza (Kaťuša), či mladého Taliana Fabia Arua (Astana). My sme samozrejme veľmi radi, že nezanevrel ani Peter Sagan. Okrem zeleného dresu si bude určite chcieť siahnuť aj na etapové víťazstvo, čo sa mu vo Francúzsku nepodarilo. Ďalším našim obľúbencom je aj Peter Velits, ktorého hlavnou úlohou bude doviesť svojho tímového kolegu, Urána z Omegy do cieľa čo najrýchlejšie. 

Dnes začína Vuelta a España 2014, zúčastní sa aj Sagan!

Na záver ešte upresníme čas, prvá časovka začína dnes 19.00 a sledovať ju môžete napríklad na programe Eurosport.

Späť
Zdieľať
Diskusia