Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2014, 19:42
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Rozhovor s energickou Evelyn, ktorá svojimi vtipnými videami zabáva celé Slovensko

REFRESHER SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Mnohí z vás ste ju už určite zaregistrovali. Táto 24-ročná blondínka, pochádzajúca z Oravy, no momentálne žijúca v Bratislave, skombinovala skvelý zmysel pre humor s ešte lepšími hereckými výkonmi. Evelyn svoje vtipné kúsky uploaduje na svoju facebookovú

Mnohí z vás ste ju už určite zaregistrovali. Táto 24-ročná blondínka pochádzajúca z Oravy, no momentálne žijúca v Bratislave, skombinovala skvelý zmysel pre humor s ešte lepšími hereckými výkonmi. Evelyn svoje vtipné kúsky uploaduje na svoju facebookovú fanpage, kde ju podporujú tisíce fanúšikov. My sme sa s Evelyn stretli a vyspovedali sme ju. Ak chceš o tejto novej hviezde internetu vedieť viac a zistiť, ako to celé vzniklo, prečítaj si rozhovor. Nezabudli sme sa opýtať aj to, či v Chorvátsku nakoniec našla tie kuny.

Video, ktoré valcuje slovenský internet

Ahoj, mohla by si sa na začiatok predstaviť čitateľom Refresher.sk?

Ahojte, volám sa Evelyn a mám 24 rokov. Pochádzam z Oravy, konkrétne z Vyšného Kubína, čo je rodisko Hviezdoslavovo, Margity Figuli a mňa (smiech).

Aké bolo tvoje detstvo?

Keď som mala 6 rokov, tak sme sa s rodičmi presťahovali do Ameriky. Tam som 4 roky chodila na základnú a potom sme sa vrátili. V štrnástich som išla na intrák do Mikuláša na bilingválne gymnázium a potom do Bratislavy.

 

Študovala si tu na vysokej škole?

Áno, ešte aj stále študujem. Na Univerzite Komenského som študovala andragogiku na Filozofickej fakulte. Po bakalárovi som nepokračovala ďalej a teraz som na Paneurópskej, kde študujem masmediálnu komunikáciu a marketing. Hrozne ma baví učiť sa nové veci. Hlavne tú filozofiu a psychológiu, lebo ja rada čítam, vŕtam sa v tom a dostávam sa potom do skepsy (smiech).

Rozhovor s energickou Evelyn, ktorá svojimi vtipnými videami zabáva celé Slovensko

Neťahalo ťa to skôr na herectvo?

Ťahalo. Na strednej škole som prvýkrát hrala v jednej krátkej polhodinovej hre a to bolo že wow, to ma strašne baví. Vtedy mi napadlo, že by som to skúsila. Keď som mala 18, tak som skúsila VŠMU ale nezobrali ma, lebo som bola totálne nepripravená, takže sa ani nečudujem (smiech).

Myslíš si, že už je na to neskoro?

Bolo by to super, lebo viem, že by som sa posunula ďalej a nadobudla nové skúsenosti. Ale ja robím, to čo robím prirodzene, ide to odo mňa a nie je to nacvičené. Je to autentické a to ma baví, takže nad tou školou už nejako nerozmýšľam.

 

Odkedy si si začala uvedomovať, že máš talent zabávať ľudí okolo seba?

Ja som dosť taká excentrická a extrovertná, takže v spoločnosti som sa tak odjakživa prejavovala. Veľmi nahlas rozprávam a už od dávna som stredobodom pozornosti, či už chtiac alebo nechtiac. Keď som hrala počas strednej, tak sa to ľudom páčilo a vtedy som si začala uvedomovať, že je to asi dobré. Začala som teda robiť stand-up vystúpenia, ľudia sa smiali a vtedy už naozaj zistíš, že si asi vtipný.

 

Kedy a z akého dôvodu si si založila svoj fanpage na Facebooku?

Ja som si ho nezakladala (smiech). Keď som prišla do Bratislavy, tak som chvíľu hrala v Bielom divadle jednu hru, kde som stvárňovala jednu úplne sprostú blondínu. Vtedy som začala robiť aj stand-up comedy a vtedy vznikol aj fanpage, čiže tak pred 4 rokmi.

 

Momentálne ťa sleduje cez 20 tisíc fanúšikov. Čakala si takýkto úspech?

Nie, hlavne nie s týmto posledným videom. To som bola v takom rozpoložení, že by mi nikdy nenapadlo, že to môže takto dopadnúť. Keď som pred pol rokom odchádzala do Portugalska, tak mi písali kamoši, že im chýbam, tak som im natočila prvé video. Bolo to celé vyslovene kvôli kamarátom a nenapadlo mi, že by sa z toho mohla stať takáto hitovica (smiech).

Rozhovor s energickou Evelyn, ktorá svojimi vtipnými videami zabáva celé Slovensko

 

Čo ťa motivuje zapnúť kameru a rozprávať?

Mňa to jednoducho baví. To je jediná vec, ktorá ma baví viac ako mesiac. Všetko potrebujem skúsiť a po mesiaci je to pre mňa nuda. Toto ma avšak brutálne napĺňa. Ja už som si vytvorila skupinu fanúšikov, keď som robila živé vystúpenia. Keď som začala robiť v Portugalsku tieto videjká, tak ľudia reagovali pozitívne a teraz to robím pre nich, lebo vidím, že sa im to páči.

 

Čítaš reakcie ľudí pod svojími videami?

To nemôžem robiť kvôli svojmu psychickému zdraviu (smiech). Furt mi z toho kliká telefón, ale to je nemožné si čítať 700 komentárov. Sem tam si niečo pozrem, ale naozaj iba veľmi zbežne.

 

Narážam tým na to, že niektorí ľudia asi nepochopili, že ide recesiu.

Mňa by nikdy nenapadlo, že niektorí ľudia to neberú ako recesiu. Ako haló. Blondína som, ale nie hlúpa (smiech). Neverím, že si niekto myslí, že chcem platiť živými zvieratami v Chorvátsku (smiech). To je úplný absurd. Ale ak sa takí nájdu, tak mi to hrá do karát, lebo to odrzrkadluje herecký výkon, ktorý dokáže presvedčiť ľudí. To je pre mňa naozaj zadosťučinenie.

 

Kde berieš inšpiráciu pre tvoje videá?

Ja mám oči stále otvorené. Idem v autobuse, v električke či pešo a stále skenujem a neslušne počúvam cudzie rozhovory (smiech). Takže tak z bežného života. Potom rada parodujem televízie, ktoré vysielajú obsahovo prázdne reportáže a moderátorky, čo majú úplne absurdný spôsob rozprávania. Ja telku nepozerám, ale keď niečo sem-tam zachytím, tak sa pýtam, že prečo takto rozprávajú (smiech). Ďalej stvárňujem aj Gitku, čo je paródia na 50-ročné stereotypné slovenské ženy, čo majú mužov alkoholikov a riešia iba to, ako zaplatiť inkaso. Toto ako dievča z dediny častokrát počúvam a vnímam. Ja jednoducho milujem počuváť staré ženy, ktoré majú silonkové ponožky, preložia si nohu a pijú turka v skle (smiech).

 

Ako vyzerá tvoj bežný život, keď práve nedržíš v ruke svoj iphóóne a nenatáčaš nový pozdrav od Gitky?

Tak to je úplná rozprávka (smiech). Ja si tak blúdim po svete a žijem pre moment. Ja nikdy nič neplánujem, som veľmi nezodpovedná. Chodím do školy, užívam si posledný študentský rok a som s kamarátmi. Nechcem zapadnúť do stereotypu, pre mňa je každý deň dobrodružstvo. Ja som magnet na chujoviny a vždy sa mi stane nejaký totálny blud. To su také momenty, ktoré mám rada.

Rozhovor s energickou Evelyn, ktorá svojimi vtipnými videami zabáva celé Slovensko
 

Videá vznikli práve kvôli kamarátom, ktorí ťa predpokladám podporujú. Vie o tomto tvojom počine tvoja rodina?

Všetci kamaráti ma, samozrejme, maximálne podporujú. Rodina tiež, otec je z toho mega nadšený, jemu to príde veľmi vtipné. Celá rodina ma dobre pozná a vie, že niekedy rozprávam ako dlaždič a môj slovník nie je úplne košér. Avšak, bála som sa babky, lebo v tom poslednom videu som použila tých nadávok viac. No ževraj sa na tom úplne šúlala a smiala ako besná.

Oslovujú ťa ľudia aj na ulici?

Mne sa to stáva každý deň. Pofotíme sa, je to veľmi príjemné. Troška sa aj hanbím, ale som naozaj veľmi rada, je to veľmi milé.

 

Spomínala si stand-up comedy. Ako si sa k tomu dostala a aké si mala z toho pocity?

Áno, začala som robiť stand-up comedy v Bratislave. Tým, že som žila v Amerike, som mala k tomu od detstva blízko. Tam boli komici na inej úrovni ako Kraus a ten druhý uragán, či čo za nezmysly to tu boli. Kamoška ma teda zobrala na stand-up show a povedala mi, že nech sa pripravím, lebo možno budem vystupovať. Ja som paradoxne dosť hanblivá pri takýchto situáciách (smiech). Keď ma vyvolali vystúpiť, hovorila som si, že ju zabijem (smiech). Potom som už vystupovala ako stálica, lebo keď tam vyjdeš a počuješ prvý potlesk, je to ako droga.

 

Ak by si mala ponuku vystúpiť v televízii, prijala by si ju? Za akých podmienok?

Hrala som v dvoch študentských filmoch a to bolo super. Takže skôr film. Ale z finančného hladiska by som išla aj do nejakého seriálu, lebo ja nezarábam a nechce sa mi robiť v nejakom call-centre (smiech). Dôležité však je, o čo by išlo, pretože ja sa nechcem zaškatuľkovať do nejakej pozície, ktorá mi nesedí.

Rozhovor s energickou Evelyn, ktorá svojimi vtipnými videami zabáva celé Slovensko

Máš aj obľúbených komikov, ktorých sleduješ na internete?

Mám veľmi rada americkú komičku Kathy Griffin a tiež Catherine Tate z Anglicka. Tá ma super scénky a to je presne to, čo by ma bavilo. Taktiež pozerávam Saturday Night Live, to je pre mňa vrchol.

 

Posledná otázka, našla si tie kuny?

Našla… Ale mince. (smiech)

 

Máš nejaký odkaz pre čitateľov Refresher.sk?

Zostante všetci fresh!

Evelyn ďakujeme za rozhovor a určite jej držíme palce, nech sa jej aj naďalej darí zabávať celý národ svojimi vtipnými kúskami. Ak si tak ešte neurobil, klikni na jej fanpage, kde nájdeš veľa vtipných videí.

Domov
Zdieľať
Diskusia