Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš poslednú stranu článku:
Najhoršie české jedlá podľa turistov: Čo označili za najväčšiu žbrndu?
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

4. miesto

Na štvrtom mieste skončil ryžový nákyp. „Mieša sa s ovocím, pokryje sa hrubou vrstvou ušľahaných bielkov a upečie sa do úplného stuhnutia. Obvykle sa pripravuje s čerešňami alebo broskyňami a ovocie sa občas rozptýli medzi vrstvy ryže. Napriek tomu, že ide o sladký pokrm, väčšinou sa jej ako druhý chod alebo ako hlavné jedlo,“ uvádza TasteAtlas.

rýžový nákyp
Zdroj: Wiki Commons/Maciarka/volně k užití

3. miesto

Tretie z najhorších jedál je podľa používateľstva serveru TasteAtlas „máslová nátierka“. V našich končinách ju však poznáme skôr pod názvom nátierkové maslo.

pomazánkové máslo
Zdroj: Wiki Commons/Matěj Baťha/volně k užití

2. miesto

Druhým najhorším jedlom je pre zahraničných turistov rybia polievka. „Obvykle sa varí z hlavy kapra, kostí a vnútorností, zatiaľ čo telo sa smaží a podáva sa ako hlavný chod. Rybia polievka, ktorá je základom mnohých českých, ale aj slovenských domácnosti, sa často zdobí veľkým množstvom čerstvej petržlenovej vňate a odporúča sa podávať ju teplú,“ popisuje TasteAtlas.

rybí polévka
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Ludek/volně k užití

1. miesto

Prvú priečku a označenie „najmenej chutné české jedlo podľa turistov“ si vyslúžila chlebová polievka. Tento jednoduchý český pokrm pripravovaný zo starého chleba, vody, cibule a rôznych druhov korenia má občas ešte rafinovanejšiu verziu so zápražkou, kedy môže obsahovať aj ochutené vývary alebo rôznu koreňovú zeleninu.

cibulačka, chleba
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/ Arnaud 25/ volně k užití
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 3 z 3
Späť
Zdieľať
Diskusia