4. miesto
Na štvrtom mieste skončil ryžový nákyp. „Mieša sa s ovocím, pokryje sa hrubou vrstvou ušľahaných bielkov a upečie sa do úplného stuhnutia. Obvykle sa pripravuje s čerešňami alebo broskyňami a ovocie sa občas rozptýli medzi vrstvy ryže. Napriek tomu, že ide o sladký pokrm, väčšinou sa jej ako druhý chod alebo ako hlavné jedlo,“ uvádza TasteAtlas.
3. miesto
Tretie z najhorších jedál je podľa používateľstva serveru TasteAtlas „máslová nátierka“. V našich končinách ju však poznáme skôr pod názvom nátierkové maslo.
2. miesto
Druhým najhorším jedlom je pre zahraničných turistov rybia polievka. „Obvykle sa varí z hlavy kapra, kostí a vnútorností, zatiaľ čo telo sa smaží a podáva sa ako hlavný chod. Rybia polievka, ktorá je základom mnohých českých, ale aj slovenských domácnosti, sa často zdobí veľkým množstvom čerstvej petržlenovej vňate a odporúča sa podávať ju teplú,“ popisuje TasteAtlas.
1. miesto
Prvú priečku a označenie „najmenej chutné české jedlo podľa turistov“ si vyslúžila chlebová polievka. Tento jednoduchý český pokrm pripravovaný zo starého chleba, vody, cibule a rôznych druhov korenia má občas ešte rafinovanejšiu verziu so zápražkou, kedy môže obsahovať aj ochutené vývary alebo rôznu koreňovú zeleninu.