Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 17. októbra 2024 o 16:01
Čas čítania 0:45
Magdalena Trajerová

Mbappé je podozrivý zo znásilnenia. Futbalista tvrdí, že sa jedná o fake news

Mbappé je podozrivý zo znásilnenia. Futbalista tvrdí, že sa jedná o fake news
ŠPORT FUTBAL KYLIAN MBAPPÉ SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Švédske orgány vyšetrujú francúzskeho futbalistu Kyliana Mbappého pre podozrenie zo znásilnenia a sexuálneho útoku, informovali miestne médiá.

Kapitán francúzskej futbalovej reprezentácie strávil minulý týždeň v Štokholme so svojimi priateľmi. Ubytoval sa v centre mesta v hoteli Bank. V spomínaný večer sa skupina vybrala do známej reštaurácie Chez Jolie a potom zamierila na diskotéku.

Prvý článok v novinách Aftonbladet, ktorý o prípade informoval, uviedol len kontext, že Mbappé bol ubytovaný v tom istom hoteli, v ktorom bol zaznamenaný incident sexuálneho napadnutia.

Švédske noviny Expressen potom v pondelok napísali, že futbalista je „dôvodne podozrivý" a polícia zabezpečuje stopy v hoteli. Prokuratúra potvrdila vyšetrovanie, ale futbalistu vo svojom vyhlásení nemenovala.

Podľa francúzskej stanice BFM TV je uvedený stupeň podozrenia „najmenej závažný" v rámci trojstupňového švédskeho systému. Zvyčajne sa uplatňuje počas počiatočného vyšetrovania s cieľom určiť, kto by mohol byť s prípadom spojený. Mbappé teda nemusí mať so sexuálnym útokom nič spoločné.

Mbappé sa mieni obvineniam brániť a správy označil za nepravdivé. „Je ohromený, keď vidí svoje meno v médiách v súvislosti s vyšetrovaním znásilnenia v Štokholme. Je však úplne pokojný, pretože nevie, z čoho by ho mohli obviniť," uviedla hráčova právnička Marie-Alix Canu-Bernard.

Domov
Zdieľať
Diskusia