Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2024 o 14:32
Čas čítania 1:00
Hana Divišová

Zápasníkovi Muradovi zakázali bývať v Česku, kde vyrastá jeho dcéra. Podľa úradov je napojený na mafiu

ŠPORT ČESKO MAKHMUD MURADOV
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Muradov prehral súdny spor o udelenie prechodného pobytu v Českej republike.

České úrady odmietli uzbecko-českému MMA zápasníkovi Makhmudovi Muradovovi udeliť prechodný pobyt. Ministerstvo vnútra Českej republiky pri jeho žiadosti vychádzalo z poznatkov polície, ktorá má podozrenia, že športovec udržiava styky s mafiou a predstavuje pre spoločnosť bezpečnostné riziko.

Muradov žiadal o prechodný pobyt rodinného príslušníka Európskej únie, má totiž 4-ročnú dcéru so speváčkou Monikou Bagárovou. V máji tohto roka si podal žiadosť, ktorú mu však azylové a migračné politiky zamietli, odvolali sa na obavy, že by mohol narušovať verejný poriadok.

Zápasník podal žalobu na Mestský súd v Prahe pre zamietnutie jeho žiadosti, ten mu však nevyhovel. Rozsudok súdu je právoplatný a Muradov nemá podľa slov advokáta veľa možností ako sa brániť. 

Makhmud Muradov
Zdroj: Instagram/@makhmud_muradov

Rozhodnutie nevyhovieť žiadosti na prechodný pobyt bolo na základe informácií, ktoré Ministerstvu vnútra Českej republiky poskytla Národná centrála proti organizovanému zločinu.

Odporúčané
„V Česku sa cítim sám sebou, domov sa vrátiť nechcem.“ Mladí ľudia zo Slovenska vysvetľujú, prečo sa rozhodli odísť z krajiny „V Česku sa cítim sám sebou, domov sa vrátiť nechcem.“ Mladí ľudia zo Slovenska vysvetľujú, prečo sa rozhodli odísť z krajiny 7. mája 2024 o 12:30

Do Česka prišiel v roku 2011 a odvtedy mal vraj udržiavať kontakt s príslušníkmi balkánskeho organizovaného zločinu. Pojednávania sa samotný Muradov nezúčastnil, jeho advokát však uviedol: „Samozrejme navštevuje akcie, kde nie je v jeho silách vedieť o každom, čo robí a či nie je závadovou osobou.“

Zápasník sa bráni, že s mafiou nespolupracuje a nikoho z tohto prostredia nepozná. Verejne dokonca v rozhovore pre český Denník N vyzval políciu a ministerstvo vnútra, aby mu vysvetlili, s kým má spolupracovať.

Dôvodom Muradovho záujmu vrátiť sa do Česka je okrem dcéry Rumii a partnerky Sabiny Karáskovej, ktorá sa zviditeľnila v show Love Island aj spolupráca s organizáciou Oktagon. Česko však musí teraz opustiť a vrátiť sa môže na maximálne 90 dní v rozpätí pol roka. 

Makhmud Muradov.
Makhmud Muradov. Zdroj: Getty Images/Jeff Bottari
Domov
Zdieľať
Diskusia