Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2024 o 11:00
Čas čítania 3:45
Richard Balog

REFRESHNI SI PLAYLIST: Nový Central Cee, Peggy Gou či Ego ťa rozhýbu pred víkendovými akciami

REFRESHNI SI PLAYLIST: Nový Central Cee, Peggy Gou či Ego ťa rozhýbu pred víkendovými akciami
Zdroj: Ruka Hore
HUDBA HUDBA RAP REFRESHNI SI PLAYLIST
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Priprav sa na poctivý rap, elektronickú hudbu aj J-pop, ktorý ti zamotá hlavu.

Ak je hudba niečo, bez čoho nevieš žiť, potom si na správnom mieste. Nižšie nájdeš tie najlepšie novinky z rôznych žánrov, ktoré vyšli za posledný týždeň a zaujali nás. Priprav sa na nový videoklip od A$AP Rockyho, letný hit od producentky Peggy Gou, ktorá roztancovala všetkých ľudí na Pohode či spoluprácu Ega a Sakita, ktorého môžeš poznať pod menom Sak10denz.

Redakcia každý týždeň v piatok vyberá TOP hudobné novinky, ktoré vyšli v predchádzajúcich 7 dňoch a nemali by uniknúť tvojej pozornosti. Nezabudni dať odber téme REFRESHNI SI PLAYLIST, aby ti neunikli nové skladby, albumy či videoklipy od slovenských aj zahraničných interpretov.
Odporúčané
REFRESHNI SI PLAYLIST: Banger NENI STRE$S dostal videoklip a Drake vydal tri nové tracky REFRESHNI SI PLAYLIST: Banger NENI STRE$S dostal videoklip a Drake vydal tri nové tracky 16. augusta 2024 o 11:00

1. Peggy Gou Find The Way I Coke Studio

Keď riaditeľ festivalu Pohoda Michal Kaščák oznámil meno Peggy Gou ako jednu z hlavných tvárí tohto ročníka, boli sme nadšení a naše nadšenie ešte vygradovalo po skvelom sete, ktorý Juhokórejčanka odohrala na trenčianskom letisku a rozhýbala všetkých ľudí pred pódiom. 

Známa umelkyňa, ktorá vo svojej tvorbe kombinuje house, techno, elektro a elementy tradičnej kórejskej hudby, nás tentoraz potešila novým trackom s názvom Find The Way. Typický letný hit odprezentovala pred 500 fanúšikmi v Coke Studio v slnkom zaliatej Puglii, čo nahrávke dodalo správny vibe a atmosféru. Jednoduchý text v tomto prípade nehrá takmer žiadnu rolu. 

2. Number_i INZM 

Pokračujeme trackom s názvom INZM, za ktorým stojí chlapčenská skupina Number_i. Sho Hirano, Yuta Kishi a Yuta Jinguji sú na scéne len približne rok, ale za ten čas spôsobili ošiaľ nielen v Japonsku, odkiaľ pochádzajú.

J-popové trio pripravuje vydanie svojho debutového albumu No.I a najnovšie predstavuje dravú nahrávku, ktorá prechádza od nu-metalu cez old-school hip-hop až po EDM. Text, ktorého preklad nájdeš na webovej stránke Genius, je plný slovných hračiek a prirovnaní, zatiaľ čo videoklip ponúka pohľad na videohru plnú motoriek, bojových umení a podobne. 

3. A$AP Rocky HIGHJACK

Všetci už netrpezlivo čakáme na album DON'T BE DUMB, ktorý mal byť online na streamoch koncom augusta, avšak A$AP Rocky presunul termín na jeseň a zatiaľ vydal videoklip k tracku HIGHJACK so speváčkou Jessicou Pratt. 

3-minútová ochutnávka vyšla v deň 1. narodenín umelcovho syna Riota Rosea (2. augusta) a svojou fúziou melodických rapov a dynamického zvukového pozadia pripomína Rockyho skoršiu tvorbu. Atraktívny čierno-biely vizuál je prácou producenta Thibauta Greveta, rapera a jeho kreatívnej agentúry AWGE. Rodák z Harlemu predviedol niekoľko luxusných outfitov, charakteristických póz a šperkov v hodnote miliónov dolárov.

Don't compare that pu*sy boy to me (I don't like that).
Feelin' like I'm Sosa, Chiefie Keef (I don't like that).
Tired of them ni**as sleepin' on me, I don't like naps.
Ni**as fuck around and stole the flow and y'all like that?
Okay, okay, and I'm right back.

4. Big Sean Yes 

Big Sean patrí do úzkej skupiny našich obľúbených raperov a zostali sme sklamaní, keď preložil vydanie svojho albumu Better Me Than You z 9. augusta na neznámy dátum. Úsmev nám vyčaril aspoň vizuálom k nahrávke Yes, ktorú vydal koncom júla.

Detroitská legenda sa v texte vysmieva všetkým kritikom, ktorí ho vynechávajú zo svojich zoznamov piatich najlepších raperov. Track s chytľavým refrénom trvá približne 3 minúty a je plný ohnivých taktov.

You a yes man, I'm a rich boy (throw some Ds on her).
I'm a breast man, I'ma skeet on her, make a mess.
And she gon' look up to me, I'm who she proud of.
I come from where it's hustlers, pimps, players and don dadas.

Odporúčané
Separ si kúpil hodinky, ktoré nosí aj Ronaldo či Jay-Z. Oranžový model v hodnote 30-tisíc eur zladil s jeho Lamborghini Separ si kúpil hodinky, ktoré nosí aj Ronaldo či Jay-Z. Oranžový model v hodnote 30-tisíc eur zladil s jeho Lamborghini 21. augusta 2024 o 17:12

5. Central Cee feat. JRK 19 Bolide Noir

Miesto v tohtotýždňovom zozname si vybojoval tiež Central Cee, ktorý nahral spoločný track s pomerne neznámym francúzskym raperom s pseudonymom JRK 19. Novinka s názvom Bolide Noir zbiera tisíce videní v priebehu minút a zaručene bude v playliste Rap Caviar na Spotify.

Nahrávka má príjemnú, ľahko zapamätateľnú melódiu, pouličný videoklip a baví nás aj mix jazykov, keď JRK 19 začína vo francúzštine a neskôr nastúpi Cench so svojou typickou britskou angličtinou a sype jeden bar za druhým.

SVR not a regular car.
London to Paris a 6 hours drive.
But I do it in a 4 in half.
Whip the lamb like it’s formula 1.

6. Porsche Boy feat. Similivinlife  HENZAP  

Domáca rapová scéna je nám blízka od začiatkov fungovania webu a vždy nás teší, keď počujeme slovenský rap na zahraničnej úrovni, čo je aj prípad nahrávky HENZAP od dvojice Porsche Boy a Similivinlife z albumu ŠUŠŤAK BOY od prvého menovaného interpreta.

Obom umelcom náramne sedí štýl párty rapu, v ktorom si užívajú rýchly beat a hrajú sa so slovami. Produkcia je dielom Hujdyho, Nuriho z WLVS a Porsche Boya. O produkciu videoklipu sa postaral madeforhood. a baví nás zo všetkých uhlov pohľadu – od outfitov cez jednotlivé scény plné úsmevných momentov až po celkový vibe.

SBS ma nechce pustiť, bo nemám správny dress code.
Va-vadí mu, že mám šušťáky, no v nich volaká hotovosť.
Kde-kde je Simi, tam je hot, modelky sú hneď okolo.

7. Ego feat. Sakito  Skibidy

Záver tohtotýždňového zoznamu venujeme čerstvej novinke zo slovenskej rapovej scény, keď včera večer vydali spoločný track Ego a Sakito, ktorý predtým vystupoval ako Sak10denz.

Obaja raperi predviedli svoje skills vrátane rýchleho rapovania či flowov, ktoré by mohli vyučovať na škole. Nečakaj žiadny hlboký text, keď Ego aj Sakito počas 3 minút rozmýšľajú nad tým, keby bolo keby. Štúdiový videoklip je dielom agentúry Seeya, ktorá stavila na jednoduchý vizuál v kombinácii s grafickými efektmi a výsledok je veľmi vkusný.

Nás táto novinka baví a veríme, že ti správne naštartuje víkend.

Strielam tie rýmy ako s vyje**ným kalachom,

a keby bolo keby aj ten naratív by bol iný,

ale ja chem len ten bad ass tvoj.  

Horúce novinky tento týždeň predstavili aj ďalší interpreti – raper YG vydal album Just Re'd Up 3, Courtney Bell odhalil vizuál k tracku Late Night a horúci virálny hit NEW WOMAN spolu nahrali LISA a Rosalía.
Odporúčané
REFRESHNI SI PLAYLIST: The Weeknd, Kanye West či Charli XCX s Billie Eilish. Posledný týždeň priniesol množstvo skvelej hudby REFRESHNI SI PLAYLIST: The Weeknd, Kanye West či Charli XCX s Billie Eilish. Posledný týždeň priniesol množstvo skvelej hudby 9. augusta 2024 o 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia