Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2014, 21:00
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Brutálne BMW M6 Gran Coupe od Prior Design!

TECH BMW TUNING
Uložiť Uložené

Prior Design nám nedávno ukázal extrémne rozšírený bavorák M6 Coupé a v týchto dňoch prichádza na scénu jeho štýlový súrodenec, BMW M6 Gran Coupé.

Brutálne BMW M6 Gran Coupe od Prior Design!

Boli časy, kedy tuning ako taký našiel uplatnenie len v radoch závodných áut. Neskôr prichádzali na scénu sériové automobily, ktoré bolo možne dovybaviť športovejšími doplnkami, čím vozidlo vyzeralo športovejšie, no o výkonnostnom dopingu sníval len málokto. Neskôr prišiel tuningový ošiaľ, čoho výsledkom boli nablýskaní krásavci, ktorých si následne majitelia medzi sebou ukazovali na tuningových zrazoch, čo v podstate trvá aj dodnes. Nedá mi nespomenúť ani podomových odborníkov, ktorí po večeroch skrášľovali svoje 120-ky či Felície a dúfali, že s nezmyselnými a vo väčšine nevkusnými úpravami vzlietnu asi až do nebies, až kým im nedošlo, že ich výsledné výtvory i tak zdvojnásobia svoju hodnotu, až keď im majitelia natankovali plnú nádrž.

Medzitým sa však už na svet predierali najznámejší aftermarketoví úpravcovia, ktorí nakupovali zaujímave exempláre a potom, ako ich naozaj výrazne upravili, snažili ich pretlačiť do sveta pod svojím menom. Medzi takých mohykánov ako Mansory, Brabus či Alpina, rozhodne patrí aj Prior Design, ktorý sa viac-menej zameral na úpravy bodykitov. A práve takéto mená sa vyšvihli na takú úroveň, že v dnešnej dobe zákazníci neraz čakajú v poradovníkoch, kým sa ich tátoš viditeľne odčlení od ostatných. Ak sleduješ našu fejsbukovú stránku s exkluzívnymi automobilmi z našich ciest, určite ti neuniklo, že už ani na Slovensku nie je zďaleka núdza o automobily s úpravami od renomovaných mien. Stále to je však nič oproti tomu, čo sa deje vo svete a aký obrovský progres je vidieť predovšetkým za posledné roky. Keď som na prelome rokov 2012 a 2013 začal písať články s automobilovou tématikou, oproti novinkám zo strany sériových automobilov sa len kde-tam nabrala nová tuningová úprava, ktorá stále za zmienku. V dnešnej dobe sa situácia podstatné mení a sú obdobia, kedy na svet preniká viac úprav, než samotných noviniek, čoho svedkom sú aj najväčšie autosalóny, ktoré sa bez tuningu už nezaobídu.

Dnes tu máme opäť ďalšieho nového zástupcu tejto sféry. Prior Design nám nedávno ukázal extrémne rozšírený bavorák M6 Coupé a v týchto dňoch prichádza na scénu jeho štýlový súrodenec, BMW M6 Gran Coupé. Aj tentokrát zdobí zovňajšok široký bodykit vyrobený z uhlíkových vlákien a DURA-Flexu. Súčasťou balíka PD6XX je aj moderný biely lak a obrovské, do zlata tieňované disky kolies.

Oproti kupéčku sa však maníci pozreli aj do interiéru. Prešívaná hnedá koža v kombinácii s čiernou Altcantarou a biele prešívanie bije do očí hneď pri pohľade cez okno. Modifikácii sa dočkala aj výplň dverí či stredový panel, vďaka čomu pôsobí vnútrajšok o poznanie atraktívnejšie, než tomu bolo v prípade sériového prevedenia, i keď už aj to si patrične hýčkalo posádku. Pod kapotou tróni nezmenená 560-koňová V8 s objemom 4,4-litra a s krútiacim momentom 680 N.m. Ceny úprav opäť neboli zverejnené, no predpokladá sa, že vrátane samotného Gran Coupe sa cena s úpravou bude pohybovať na čiastke minimálne 150-tisíc $.

Brutálne BMW M6 Gran Coupe od Prior Design!

Brutálne BMW M6 Gran Coupe od Prior Design!

Brutálne BMW M6 Gran Coupe od Prior Design!

Brutálne BMW M6 Gran Coupe od Prior Design!

Brutálne BMW M6 Gran Coupe od Prior Design!

Brutálne BMW M6 Gran Coupe od Prior Design!

Brutálne BMW M6 Gran Coupe od Prior Design!
Domov
Zdieľať
Diskusia