Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2024 o 12:30
Čas čítania 6:43
Adriana Královičová

Slovák v Dubaji odhaľuje odvrátenú stránku mesta: Aj tu sú pofidérne štvrte, bezdomovci a chudoba (Rozhovor)

Slovák v Dubaji odhaľuje odvrátenú stránku mesta: Aj tu sú pofidérne štvrte, bezdomovci a chudoba (Rozhovor)
Zdroj: Michel Almarri
ZAUJÍMAVOSTI DUBAJ
Uložiť Uložené

Michel Almarri natáča na YouTube videá zo života v Dubaji. S kamerou sa však často objaví na miestach, ktoré by si v Dubaji nečakal. Chudoba, ľudia bez domova, pofidérne štvrte? Aj to je realita obľúbenej dovolenkovej destinácie.

Dvadsaťtriročný Michel Almarri vyrastal v Piešťanoch. Otec je Arab, mama Slovenka. „Vždy som sa cítil ako Slovák, ani nehovorím po arabsky. Bližšia mi je Európa,“ hovorí v rozhovore pre Refresher. Po ukončení strednej školy ho však otec zavolal, že mu v emirátoch dohodí dobrý job v armáde. Keďže v období covidu nevedel, čo so životom, rozhodol sa, že odíde. Dnes ako 23-ročný žije v Dubaji, pracuje v nákupnom centre a do toho natáča na YouTube videá, kde sledovateľom ukazuje trošku netradičné miesta. 

Pri predstave o Dubaji sa asi každému vynorí obraz dokonalého mesta, kde je všetko nové, vyčančané a luxusné. Michel však svojich sledovateľov prostredníctvom videí zavedie na miesta, ktoré by si asi v Dubaji nečakal. Bezdomovci, pracovné tábory, preplnené ubytovne či pofidérne štvrte? Aj to je realita Dubaja, o ktorej málokto vie. Ako sme na videách videli, niektoré miesta doslova naháňajú strach. „Mám rád adrenalín, vyhľadávam ho. Vždy mám v hlave pripravené verzie, čo poviem, ak by sa ma niekto opýtal, čo v tej štvrti hľadám,“ dodáva.

Odporúčané
Z chudobnej čašníčky miliardárka: Mouna Ayoub po rozvode s arabským šejkom nemala ani cent, no vďaka jeho darom šikovne zbohatla Z chudobnej čašníčky miliardárka: Mouna Ayoub po rozvode s arabským šejkom nemala ani cent, no vďaka jeho darom šikovne zbohatla 16. júla 2024 o 12:30

Prečo musí do tridsiatky navštevovať armádu, ako to v takom tábore pre mladých vyzerá, kde v Dubaji býva a koľko ho to stojí? Kde pracuje aj to, aké bizarné momenty zažil, sa dočítaš v článku.

dubaj, slováci v zahraničí
Zdroj: Michel Almarri

Michel, na YouTube som sa k tvojim videám dostala úplnou náhodou. Myslím, že mali titulok Bezdomovci v Dubaji. Hneď ma to zaujalo, pretože na tomto meste vidíme len samé dokonalé veci.

Bol som prekvapený aj ja a hlavne tieto štvrte sú veľmi blízko tých luxusných. Nie sú vôbec na opačnej strane mesta. Ja si dám do Google Maps napríklad „labour camps“ (pracovné tábory – pozn. red.) a vidím, že sú blízko peknej štvrte, kde bývam ja. Sadnem do auta a idem natáčať. Všade chodím sám, na začiatku som mal vo videách bratrancov, ale tí už odišli na Slovensko.

Pamätám si video z takejto pracovnej ubytovne, kde v jednej izbe spalo asi desať mužov. Ty si sa tam vkradol, dokonca si sa s nimi rozprával.

Hej, bol to adrenalín. Verejnosť tam vôbec nemá prístup. Dole je vrátnik, cez ktorého som prešiel. Našťastie sa mi nič nestalo. (smiech) S mužmi som sa porozprával, zavolali ma do izby a ponúkli mi vodu. 

Ja verím tomu, že sa zo všetkého viem vymotať. Som vždy pripravený na tú zlú časť, ktorá môže nastať, a tak ma to potom už moc neprekvapí. Viem, čo všetko sa môže stať, no idem aj tak do toho. Už ma raz takto chytili. (smiech)

A kde? Ako to dopadlo? 

Teraz natáčam na slovenský kanál, no začínal som na anglickom. Vtedy som natáčal video, ako sa chcem dostať na jednu stand-up show Kevina Harta, ktorá sa konala vo veľkej aréne. Začínal som točiť presne tieto somariny a vkrádačky. No a dostal som sa tam. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako to vo vojenskom tábore vyzerá a čo mu armáda dala.

  • Kde Michel býva a koľko ho stojí nájom. 

  • Kde pracuje. 

  • Na čo míňa najviac peňazí.

Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 163606 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 60 , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia