Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2024 o 13:49
Čas čítania 0:58
Karolína Uličná

VIDEO: Rozhodca džiu-džicu zápasu zlyhal na plnej čiare. Ohrozil život bojovníka, ktorý stratil vedomie a zlomil si ruku

ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY BOJOVÉ UMENIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Rozhodcov zlý odhad v hre viacerí označujú za jedno z najhorších posúdení v bojových športoch.

V holandskom Eindhovene sa konal turnaj v brazílskom bojovom umení známom ako džiu-džicu. Vinou nekompetentného rozhodcu sa zápas skončil pre porazeného katastrofou. MMA Fanatik označil výkon brazílskeho rozhodcu ako „jedno z najhorších posúdení v bojových športoch“ za posledné roky.

Jeden zo zápasníkov bol na zemi pevne uzamknutý v technike triangle choke. Keď mu súper dal aj armbar (technika ovládania súperovej ruky) a bolo zjavné, že sa z tejto pozície už nedostane, chcel sa vzdať odklepnutím. Rozhodca však naďalej zostal stáť na mieste a ignoroval signály športovca.

Ich boj neukončil, následne bojovník stratil vedomie a odpadol. V zápale hry sa podarilo dominujúcemu zápasníkovi nešťastne pritlačiť a zlomiť ruku súperovi. Vtedy už aj výherca zápasu vedel, že sa niečo deje, a tak nadviazal očný kontakt s rozhodcom, po ktorom až následne došlo k ukončeniu zápasu. Našťastie sa zápasník na zemi ihneď prebral.

Ľudia toto nešportové a neprofesionálne správanie rozhodcu odsudzujú a sarkasticky opisujú: „Chlapík sa chce vzdať, potom odpadne, potom mu v bezvedomí zlomia ruku a potom ho počas spánku asi 7 sekúnd dusia.“ Na adresu rozhodcu sa po zverejnení záberov z turnaja začala valiť vlna kritiky. To, či organizátori turnaja Versus Invitational 4 vyvodili voči rozhodcovi dôsledky, nateraz nie je známe.

Domov
Zdieľať
Diskusia