Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
24. júna 2024 o 10:30
Čas čítania 1:07
Radoslava Juračková

Chlapec počas Eura vybehol na ihrisko, aby sa mohol odfotiť s Ronaldom. UEFA mu udelila prísny trest

ŠPORT CRISTIANO RONALDO EURO 2024 FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Aj napriek tomu, že ešte nie je plnoletý, musí za svoje správanie niesť zodpovednosť.

Chlapec sa odfotil na EURO 2024 s Cristianom Ronaldom. Na ihrisko vybehol počas zápasu Portugalska s Tureckom. Aj napriek tomu, že sa s ním futbalista ochotne vyfotil, organizátori podujatia vyvodili voči jeho správaniu dôsledky.

Vtrhnúť počas zápasu na ihrisko je medzi futbalovými fanúšikmi čoraz populárnejšie. Ako informuje Express.co.uk, v sobotu zaznamenali na štadióne až päť podobných incidentov. Všetci si chceli urobiť fotku práve s Cristianom Ronaldom.

Po zápase vyjadril svoje obavy o bezpečnosť manažér portugalského tímu Roberto Martinez. Ten si myslí, že okrem fanúšikov môžu na ihrisko vniknúť aj agresori, ktorí môžu športovcom potenciálne ublížiť. UEFA sa preto zaviazala, že posilní bezpečnostné opatrenia.

Vzhľadom na vek chlapca nemôže byť trestne stíhaný. Upozorňuje však na to, že ak by bol plnoletý, incident by sa riešil formou trestného oznámenia. Hovorí to UEFA vo svojom vyjadrení pre Express Sport: „Akékoľvek vniknutie na ihrisko predstavuje porušenie pravidiel štadióna. Ten, kto to urobí, bude z neho vylúčený. Trest zahŕňa aj zákaz štartu na všetkých turnajových zápasoch a podanie formálneho trestného oznámenia za porušenie pravidiel.“ V dôsledku incidentu má však chlapec zakázané zúčastniť sa na nadchádzajúcich zápasoch na EURO 2024.

Odporúčané
Nezmeškaj zápasy ŠK Slovan v Lige majstrov. Takto ich môžeš sledovať aj bez vstupeniek (NÁVOD) Nezmeškaj zápasy ŠK Slovan v Lige majstrov. Takto ich môžeš sledovať aj bez vstupeniek (NÁVOD) 11. septembra 2024 o 18:00

„Pre tých, ktorí majú menej ako 12 rokov, neplynie z priestupku trestnoprávna zodpovednosť. No dospelý, ktorý sprevádza maloletú osobu, je zodpovedný za to, že sa bude dieťa správať podľa pravidiel štadióna, ktoré sú v súlade s pravidlami kúpy vstupeniek,“ objasňuje UEFA.

Domov
Zdieľať
Diskusia