Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
22. júna 2024 o 10:11
Čas čítania 1:39
Ella Petrová

Toto je päť najlepších mäsových polievok na svete. V top 100 sa objavil guláš aj pochúťka známa na Slovensku

Toto je päť najlepších mäsových polievok na svete. V top 100 sa objavil guláš aj pochúťka známa na Slovensku
GASTRO GASTROPRIEMYSEL POLIEVKY
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Známy gastronomický server Taste Atlas zverejnil ďalší rebríček. Tentoraz ide o 100 najlepších mäsových polievok na svete. Čo sa dostalo do prvej päťky?

Polievky sú ľahké, ale veľmi chutné jedlá. Existuje niekoľko druhov od mäsových cez zeleninové až po krémové alebo vývary. 

Ak ťa zaujíma, ako dopadla polievka obľúbená aj na našom území, tak guláš sa umiestnil na 66. mieste. Guláš pochádza z Maďarska, ale my sme si trochu upravili ingrediencie. Zvyčajne sa pripravuje z hovädzieho mäsa, ktoré sa dusí s cibuľou vo vývare ochutenom paprikou. Potom sa k nemu pridávajú zemiaky a štandardnou prílohou je chlieb. 


Celý rebríček si môžeš pozrieť na stránke TasteAtlas, v článku prinášame top 5 najpopulárnejších polievok. 

5. Tonkotsu ramen

Tonkotsu znamená v japončine bravčové kosti, takže nie je prekvapením, že práve z nich sa vyrába samotný vývar. Polievka obsahuje rezance, vajcia, bravčový bôčik a je doplnená jarnou cibuľkou, bambusovými výhonkami, morskými riasami a kukuricou. V poslednom čase je trendom pridávať do polievky maju, čo je sezamový alebo cesnakový olej, ktorý zvýrazňuje jej chuť.

4. Chorba beïda

Biela kuracia polievka pôvodom z Alžírska, ktorá sa tradične pripravuje na ramadán. Pripravuje sa z kuracieho mäsa, cibule, mrkvy, zeleru, cesnaku, masla, škorice, cíceru a korenia. Ku koncu varenia sa do polievky vmieša kombinácia vaječných žĺtkov, citrónovej šťavy a petržlenovej vňate alebo koriandra. Podáva sa s chlebom.

3. Beyran çorbası

Bronzovú medailu získala tradičná turecká polievka, ktorá sa najčastejšie podáva na raňajky. Pozostáva z vyškvareného jahňacieho tuku, ktorý je doplnený ryžou a rozdrobeným jahňacím mäsom. Je známa svojou pikantnosťou, vďaka ktorej je to celkom nezvyčajný spôsob, ako začať deň. 

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia