Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš poslednú stranu článku:
Toto je päť najlepších mäsových polievok na svete. V top 100 sa objavil guláš aj pochúťka známa na Slovensku
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

2. Soto Betawi

Na druhej priečke sa umiestnila polievka z Indonézie, pretože podľa názvu by mala pochádzať priamo z hlavného mesta (Betawi je etnická skupina ľudí žijúcich v Jakarte). Je to jedno z najobľúbenejších jedál v meste, ktoré sa podáva v rôznych pouličných stánkoch alebo reštauráciách.

Odporúčané
Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok 27. júna 2024 o 14:30

Je to pomerne výdatné jedlo pozostávajúce z kúskov mäsa, ktoré sa dusí vo vývare z kokosového mlieka. Zvyčajne sa obohacuje rôznymi koreninami, ako je citrónová tráva, kurkuma, galangal, listy kefírovej limetky a koriander. Potom pridajú paradajky, jarnú cibuľku, sladkú sójovú omáčku a sušienky.

1. Rawon

Absolútnym víťazom sa stala polievka z Indonézie, priamo z Východnej Jávy. Táto polievka sa zvyčajne pripravuje z pomaly duseného hovädzieho mäsa a ďalších tradičných indonézskych ingrediencií, ako sú limetkové listy, citrónová tráva, zázvor a čili. Kľúčovým prvkom je však buah kluwek, indonézsky čierny orech. Zvyčajne sa k nemu pridáva ryža, solené vajcia, fazuľové klíčky a sambal – pikantná indonézska čili pasta.

Jedlo má kyslastú chuť a jedinečnú tmavočiernu farbu. Stalo sa obľúbeným jedlom kráľovských rodín a rýchlo si získalo popularitu. Dnes sa podáva v mnohých indonézskych reštauráciách.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia