2. Soto Betawi
Na druhej priečke sa umiestnila polievka z Indonézie, pretože podľa názvu by mala pochádzať priamo z hlavného mesta (Betawi je etnická skupina ľudí žijúcich v Jakarte). Je to jedno z najobľúbenejších jedál v meste, ktoré sa podáva v rôznych pouličných stánkoch alebo reštauráciách.
Je to pomerne výdatné jedlo pozostávajúce z kúskov mäsa, ktoré sa dusí vo vývare z kokosového mlieka. Zvyčajne sa obohacuje rôznymi koreninami, ako je citrónová tráva, kurkuma, galangal, listy kefírovej limetky a koriander. Potom pridajú paradajky, jarnú cibuľku, sladkú sójovú omáčku a sušienky.
1. Rawon
Absolútnym víťazom sa stala polievka z Indonézie, priamo z Východnej Jávy. Táto polievka sa zvyčajne pripravuje z pomaly duseného hovädzieho mäsa a ďalších tradičných indonézskych ingrediencií, ako sú limetkové listy, citrónová tráva, zázvor a čili. Kľúčovým prvkom je však buah kluwek, indonézsky čierny orech. Zvyčajne sa k nemu pridáva ryža, solené vajcia, fazuľové klíčky a sambal – pikantná indonézska čili pasta.
Jedlo má kyslastú chuť a jedinečnú tmavočiernu farbu. Stalo sa obľúbeným jedlom kráľovských rodín a rýchlo si získalo popularitu. Dnes sa podáva v mnohých indonézskych reštauráciách.