Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2024 o 13:55
Čas čítania 1:00
Radoslava Juračková

Tréner Slovenska sa umiestnil na chvoste rebríčka na EURO 2024. Vraj má zo všetkých najmenej skúseností

ŠPORT EURO 2024 FRANCESCO CALZONA FUTBAL SLOVENSKÁ FUTBALOVÁ REPREZENTÁCIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Francesco Calzona stojí na čele slovenskej futbalovej reprezentácie, ktorá zabojuje o titul na EURO 2024.

V piatok sa začína očakávaný futbalový sviatok EURO 2024. Svoje sily si zmeria 24 európskych futbalových mužstiev. Redakcia webu The Athletic si posvietila na trénerov jednotlivých tímov a zisťovala, ktorý z nich dosahoval počas svojej aktívnej futbalovej kariéry najlepšie výsledky. Talian Francesco Calzona, ktorý má na starosti slovenskú reprezentáciu, v rebríčku až tak dobre neobstál. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Francesco Calzona (@mrfrancescocalzonaofficial)

Za najlepšieho trénera považujú kouča Holanďanov Ronalda Koemana. „Práve Koeman strelil ako hráč FC Barcelona víťazný gól vo finále Európskeho pohára majstrov v roku 1992 vo Wembley do bránky Sampdorie Janov, a napriek tomu, že bol najmä obranca, jeho úctyhodná kopacia technika ho doviedla k 239 gólom v 685 zápasoch na klubovej úrovni,“ opisuje jeho kvality The Athletic. 

Strieborné miesto obsadil tréner Dragan Stojkovič, ktorý má na starosti srbskú reprezentáciu. Bronzové miesto obsadil Didier Deschamps, ten trénuje Francúzov.

Myslia si, že Calzona nie je skúsený 

Calzona obsadil 21. priečku a patrí teda k pätici najhoršie hodnotených trénerov. Jeho kvality opísali takto: „Na našom zozname ide o osobu s najmenej skúsenosťami ako profesionálny hráč a zároveň tréner. Tento 55-ročný Talian pôsobí ako hlavný kouč nejakého mužstva len pár rokov, ale predtým bol dlhoročný asistent Maurizia Sarriho a Luciana Spallettiho v talianskom prostredí. Ako hráč bol známy len krátko ako stredopoliar Arezza v Serie B a potom sa stal trénerom amatérskeho tímu Tegoletto v šiestej talianskej lige popri tom, ako podnikal s kávou,“ opisuje The Athletic jeho kvality. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Francesco Calzona (@mrfrancescocalzonaofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia