Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2024 o 8:25
Čas čítania 0:40
Radka Klučárová

VIDEO: Lekárka pacientke z oka vytiahla 23 zabudnutých šošoviek. Žena iba zázrakom vyviazla bez komplikácií

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Staršia pacientka očnej ambulancie v USA nosila denné kontaktné šošovky, večer si ich zabúdala vybrať a ráno si opakovane nasadila nové.

Lekárka Katerina Kurteeva sa v ambulancii stretla s pacientkou, ktorá jej pomoc vyhľadala kvôli bolesti a nepríjemným pocitom v oku. To, čo lekárka pri vyšetrení našla, ju poriadne šokovalo. Za dvadsať rokov praxe sa totiž s ničím podobným nestretla, informuje portál Business Insider. 

Staršia pacientka očnej ambulancie v USA nosila denné kontaktné šošovky, večer si ich zabúdala vybrať a ráno si opakovane nasadila nové. Lekársku pomoc vyhľadala, až keď bol jej diskomfort neznesiteľný.

Z oka jej vytiahla 23 kusov šošoviek

Vyšetrujúca lekárka v jej oku našla neuveriteľných 23 kusov zabudnutých šošoviek. Pacientke po ošetrení oko vypláchla destilovanou vodou a s protizápalovými kvapkami ju poslala domov. Našťastie sa u nej ani s odstupom času neprejavili žiadne komplikácie a virálne video slúži ako varovanie pacientom a zároveň inštruktáž pre lekárov. 

Virálne video z vyšetrenia zverejnila na Instagrame, aby varovala ostatných pacientov. Zanedbanie hygieny a starostlivosti totiž môže viesť k nebezpečnej infekcii, poškodeniu rohovky či dokonca k strate zraku.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Katerina Kurteeva, MD (@california_eye_associates)

Domov
Zdieľať
Diskusia