Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2024 o 13:35
Čas čítania 1:11
Barbora Adamkovičová

Legenda slovenského hokeja skritizovala Slafkovského za jeho nevhodné správanie: Mal by sa krotiť a padnúť na zem

ŠPORT BORIS VALÁBIK HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ MS V HOKEJI 2024
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slafkovského výstrelky okrem fanúšikov komentujú aj slovenskí hokejisti.

Juraj Slafkovský na tohtoročných MS v ľadovom hokeji viac ako gólmi púta pozornosť svojimi výstrelkami, nadávkami na rozhodcov či nevhodnými gestami adresovanými súperom. Na účet útočníka Montrealu sa po novom vyjadril aj bývalý slovenský reprezentant a hokejová legenda Vincent Lukáč.

Vinco Lukáč v rozhovore portál Šport 24 nešetril ostrou kritikou na adresu mladého Košičana. „Sú naňho veľké tlaky. Ukazuje to aj jeho správanie. Samozrejme, na to sú tréneri, aby ho umiernili. Vidno na ňom, že veľmi chce niečo dokázať. On je mladý hráč, treba ho krotiť,“ uviedol Lukáč.

Na snímke legenda slovenského hokeja Vincent Lukáč počas brífingu pred zápasom All Star Legendy v Steel Aréne v Košiciach 11. februára 2024.
Na snímke legenda slovenského hokeja Vincent Lukáč počas brífingu pred zápasom All Star Legendy v Steel Aréne v Košiciach 11. februára 2024. Zdroj: TASR - František Iván

Naša hokejová legenda tiež priznala, že mladý Slovák by mal opäť začať hrať tak, ako zvykol. „Nech rýchlo padne na zem, hrá hokej, bojuje a bude z neho veľký hokejista,“ dodal Lukáč.


Slafkovského výstrelok na zápase s Kazachstanom komentoval aj Boris Valábik, ktorý pre redakciu Pravdy povedal: „Nebudem voči nemu kritický, keďže od začiatku som bol ten, ktorý varoval pred tým, aby z 20-ročného chalana robili po dvoch sezónach v NHL príliš veľké meno, resp. hotového lídra. Juro je nielen mladý hráč, ale aj mladý človek a stále to z neho cítiť.“ Na záver dodal, že o hokejistovom veku svedčí aj jeho správanie.

Juraj Slafkovský
Zdroj: Instagram/_slafkovsky_

Po nedeľňajšom zápase, keď sa Slafkovský vysmieval hráčovi Kazachstanu a naznačil mu, že je plačko, sa na hokejistu zvrhla vlna kritiky a mnohí označovali jeho správanie za detinské.

Odporúčané
VIDEO: Slafkovský opäť pobúril fanúšikov. Súperom výsmešným gestom naznačil, že sú plačkovia VIDEO: Slafkovský opäť pobúril fanúšikov. Súperom výsmešným gestom naznačil, že sú plačkovia 13. mája 2024 o 12:21

Košický rodák však napokon sám po zápase zhodnotil, že posmešné gesto bolo zbytočné: „Provokácie sú súčasťou hry, som na to zvyknutý, ja sa rád bijem aj mám rád také veci, čiže žiadny problém, ale musíme to robiť menej.“

Kritizovaný bol aj moment, pri ktorom mohli diváci vidieť počas zápasu s Nemcami Slafkovského rozčúlenú reakciu: „Toto sú, do p**e, tak na p**u rozhodcovia, že som to v živote nevidel. Bu**rant a bu**rant,“ kričal, pričom prstom ukazoval na rozhodcov na ľade.

Odporúčané
VIDEO: Slovákov baví rozhorčený Slafkovský počas zápasu s Nemeckom. „Na p**u rozhodcovia, bu**ranti,“ odčítali mu z pier VIDEO: Slovákov baví rozhorčený Slafkovský počas zápasu s Nemeckom. „Na p**u rozhodcovia, bu**ranti,“ odčítali mu z pier 11. mája 2024 o 9:12
Domov
Zdieľať
Diskusia