Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. apríla 2024, 11:30
Čas čítania 0:59
Radka Klučárová

Prečo stále obsadzujú Pauhofovú či Ondríka? Herecká agentka prezradila, ako na sľubnú kariéru

FILMY A SERIÁLY HERCI SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Petra Svarinská zastupuje viaceré zvučné mená hereckého sveta a pozná silné stránky profesionálov, ktorí dokážu uspieť medzi konkurenciou.

Úspech obsadzovaných hercov nespočíva iba v ich talente, flexibilite či vizuálnej stránke. Agentka jednej z najobľúbenejších slovenských herečiek Táne Pauhofovej Petra Svarinská prezradila, prečo sa niektorí herci sami oberajú o pracovné ponuky. 

„Dobrý agent veľmi pomáha hercovi, aby sa mohol sústrediť len na to, kvôli čomu v tom projekte je, to znamená, aby sa pripravoval a dobre hral. Nemusí riešiť organizačné veci, herec je krytý agentom, vybavuje mu podmienky, termíny, zmluvy, pre herca je to veľmi užitočné, keď si to nemusí robiť sám,“ uviedla pre portál Diva.sk Pauhofová. Herečka so svojou agentkou, ktorá je, mimochodom, sestrou Kristíny Svarinskej, spolupracuje už roky. 

muž so zajačími ušami, táňa pauhofová, jana oľhová
Zdroj: Adam Oľha – © Titanic/In Film Praha

Svarinská zastupuje viaceré zvučné mená hereckého sveta vrátane sestry Kristíny Svarinskej, Judit Pecháček, Milana Ondríka či Mariána Mitaša a pozná silné stránky profesionálov, ktorí dokážu uspieť medzi konkurenciou. 

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

„K úspechu je potrebný hlavne talent, neustála práca na sebe a šťastie. Záujem je stále dosť veľký, keďže sa točia koprodukcie filmov, ale aj seriálov. Čoraz viac je však dôraz na to, aby herci vedeli veľmi dobre po česky,“ priblížila v rozhovore pre Divu Svarinská. 

Ak sa zamerajú aj na ďalšiu z novodobých požiadaviek na hercov, dokážu preraziť aj za hranicami a získať si priazeň medzinárodných produkcií. Kľúčové je ovládať cudzie jazyky.

„V Česku a na Slovensku sa točia kvôli výhodným podmienkam medzinárodné filmy, lokálne sa obsadzujú väčšinou len menšie roly, ale požiadavky na hercov sú vysoké, pretože sa objavujú po boku zahraničných hviezd. Alfou a omegou je cudzí jazyk, ktorým mnohí naši herci nedisponujú dostatočne,“ vysvetlila herecká agentka.

Milan Ondrík vo filme Tieňohra.
Milan Ondrík vo filme Tieňohra. Zdroj: Hangar Films
Domov
Zdieľať
Diskusia