Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2024, 11:01
Čas čítania 1:04
Karolína Uličná

Luxusná módna značka predstavila kabelku z 99 % vzduchu. Vyrobili ju z materiálu na zachytávanie hviezdneho prachu od NASA

MÓDA MÓDNE DOPLNKY NASA
Uložiť Uložené

Važi iba 33 gramov, je totiž vyrobená z najľahšej pevnej látky na svete.

Luxusná módna značka Coperni predstavila novú kabelku, aká tu ešte nebola. Volá sa Air Swipe Bag a je vyrobená z 99 percent vzduchu a iba z jedného percenta skla. Na jej vývoji s dizajnérmi spolupracoval profesor umenia a vedy Ioannis Michaloudis, informuje Hypebeast.

Nový výstrelok parížskej značky váži neuveriteľných 33 gramov. Svojou ľahkosťou a mliečnym, priesvitným výzorom mnohým pripomína oblak. Je vyrobená z nanomateriálu od NASA (Národný úrad pre letectvo a vesmír) známeho ako aerogél. Ide o najľahšiu pevnú látku na svete.

Módny doplnok je zároveň vôbec najväčším kusom, aký bol vyrobený z tohto nanomateriálu. Materiál odoláva extrémnemu teplu až 1200 stupňov Celzia a znesie tlak až 4000-násobok svojej hmotnosti.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa coperni (@coperni)

„Air Swibe Bag je vyrobená z nanomateriálu NASA – aerogélu oxidu kremičitého, najľahšej pevnej látky na planéte Zem. Tento jemný nanomateriál použila NASA na zachytávanie hviezdneho prachu. Vrecko Air Swipe je vôbec najväčším predmetom vyrobeným z tohto nanomateriálu pre vesmírne technológie,“ píše sa v instagramovom poste Coperni.  

Odporúčané
Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) 27. apríla 2024, 12:30

S podobným nápadom prišli už v apríli minulého roka, keď predstavili kabelku z fúkaného skla. Sklenená mini taška vznikla na základe spolupráce so sklárskou spoločnosťou Heven. Prvýkrát ju na prehliadke predviedla Gigi Hadid v roku 2022 a v uliciach Los Angeles ju s obľubou nosili aj Kylie Jenner, Doja Cat či Tinashe.  

Značka Coperni spôsobila rozruch aj dva roky počas parížskeho týždňa módy. Na pódium poslali modelku Bellu Hadid len v nohavičkách telovej farby a vzápätí ju „obkľúčili“ traja technici, ktorí jej na telo nastriekali sprej. Ten sa o niekoľko sekúnd zmenil na úchvatné biele šaty, v ktorých sa modelka prešla po móle.

Odporúčané
VIDEO: Belle Hadid nastriekali na nahé telo sprej. Ten sa zmenil na úchvatné šaty VIDEO: Belle Hadid nastriekali na nahé telo sprej. Ten sa zmenil na úchvatné šaty 1. októbra 2022, 14:39
Domov
Zdieľať
Diskusia