Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2023, 9:00
Čas čítania 2:05
Adriana Královičová

VIDEO: Virálna mini kabelka Coperni z fúkaného skla stojí 3 500 eur. Na internete už skúšali, koľko pádov vydrží

VIDEO: Virálna mini kabelka Coperni z fúkaného skla stojí 3 500 eur. Na internete už skúšali, koľko pádov vydrží
Zdroj: Coperni
MÓDA MÓDA MÓDNE DOPLNKY
Uložiť Uložené

Sklenenú kabelku si minulý rok obľúbila Doja Cat aj Kylie Jenner. Jeden z dizajnérov spoločne s portálom High Snobiety zisťoval, koľko pádov prežije.

Sklenená mini taška pochádza z dielne parížskej značky Coperni. Doplnok vznikol na základe spolupráce so sklárskou spoločnosťou Heven. Navrhli ju dizajnéri Breanna Box, Peter Dupont a Josh Raiffe a práve Raiffe sa v instagramovom príspevku portálu High Snobiety snažil zistiť, koľko pádov taška prežije bez toho, aby sa rozbila. 

Prvýkrát ju na prehliadke predviedla Gigi Hadid v roku 2022. Odvtedy pobláznila hlavy rôznym celebritám. V uliciach Los Angeles ju s obľubou nosila Kylie Jenner, na červenom koberci v nej zažiarila napríklad Doja Cat či Tinashe. 

Kabelky zo skla boli predstavené ako vylepšená verzia pôvodného radu kabeliek Coperni Swipe. Samotný úspech doplnku nečakal nikto. Zakladatelia značky pre Elle priznali, že virálny úspech jej zabezpečila práve Kylie Jenner, ktorá zverejnila fotku tašky s diabolskými rohami na Instagrame. Pôvodná kožená verzia kabelky sa objavila dokonca v seriáli Euphoria. 

Umelecký doplnok z fúkaného skla 

Hovorí sa, že dizajnérov z Heven oslovila značka Coperni prostredníctvom správy na Instagrame. Pri tvorbe netradičného kúska sa teda spojil dizajnérsky pár Breanna Box a Peter Dupont a oslovili na projekt aj umelca Josha Raiffeho, ktorý pracuje v štúdiu Brooklyn Glass. Spoločne vytvorili umelecký kúsok z fúkaného skla. 

Okrem kabelky s rohami si môžeš vybrať z niekoľkých ďalších vyhotovení. Niektoré sú priehľadné, iné majú, naopak, nepriehľadný, strieborný, zrkadlový či ombré štýl. Ich cena sa začína na 3 500 eurách. 

„Naše modely by mali byť vždy aj funkčné. Je to v našej filozofii, týmto sa riadi spoločnosť Heven. Táto taška túto funkciu spĺňa, zmestí sa do nej telefón aj peňaženka,“ povedali dizajnéri v rozhovore pre i-D. Nakoniec zavtipkovali, že ju môžeš použiť napríklad aj ako zbraň po ceste domov z párty. 

Kabelka je vyrobená z fúkaného skla.
Kabelka je vyrobená z fúkaného skla. Zdroj: Coperni

Koľko pádov prežije?

Portál Highsnobiety oslovil umelca Josha Raiffeho. Spoločne natočili video, kde sa snaží ukázať, koľko pádov kabelka prežije. Testoval rôzne výšky, z ktorých tašku následne zhodil na zem. Na začiatok ju len tak pustil z ruky, kabelka „utrpela“ iba malé odreniny. 

Neskôr ju dokonca zhodil zo stromu, no keďže dopadla na trávnatú plochu, opäť sa jej nič nestalo. Následne sa premiestnil na betón. Tam tašku opäť len voľne pustil z ruky, čo ju taktiež nerozbilo. Taška sa nakoniec rozbila po siedmom páde. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Značka spojená s inováciami

Coperni je parížska značka dámskeho oblečenia a doplnkov, ktorú založili Sébastien Meyer a Arnaud Vaillant. Dizajnéri sa spoznali na škole Mod’Art v roku 2009. Po štúdiu si vyskúšali prácu pre módne domy ako Balenciaga, Chanel a Courrèges. Po získaných skúsenostiach sa rozhodli v roku 2019 založiť značku Coperni. Dnes je vnímaná ako „techno-chic“ značka, ktorá čerpá inšpiráciu z futuristických tém.   

Odporúčané
Najlepšie momenty z týždňov módy: Zendaya, A$AP Rocky, horiaci muž na móle a modelky, ktorým ako podprsenky slúžili vlastné ruky Najlepšie momenty z týždňov módy: Zendaya, A$AP Rocky, horiaci muž na móle a modelky, ktorým ako podprsenky slúžili vlastné ruky 7. marca 2023, 13:30

Coperni miluje spájať parížsky pôvab módy s technickými vymoženosťami. To dokazuje aj prostredníctvom módnych prehliadok. Módny dom predviedol počas týždňov módy naozaj atypické prehliadky. Na prezentácii kolekcie jar/leto 2023 pomocníci vytvorili modelke Belle Hadid šaty priamo na móle, keď jej ich nastriekali na telo.

Bella Hadid uzatvárala prehliadku Coperni veľkolepým momentom. Na telo jej nastriekali látku, ktorá stvrdla na textilné šaty.
Bella Hadid uzatvárala prehliadku Coperni veľkolepým momentom. Na telo jej nastriekali látku, ktorá stvrdla na textilné šaty. Zdroj: Getty Images/Pierre Suu

Divákov šokovali opäť, a to na prehliadke kolekcie fall/winter 2023. Po móle sa „prechádzali“ roboti „Spot“ od Boston Dynamics. Počas šou niekoľko robotov „komunikovalo“ s modelkami, obliekali, vyzliekali im oblečenie a predvádzali doplnky.

Anketa:
Čo hovoríš na sklenenú kabelku od Coperni?
To by mi vydržalo asi pol dňa...
Úplne by sa mi hodila!
To by mi vydržalo asi pol dňa...
70 %
Úplne by sa mi hodila!
30 %
Domov
Zdieľať
Diskusia