Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2024, 17:17
Čas čítania 0:45
Karolína Uličná

Nadčasový hair style princeznej Diany sa vrátil. Je bixie strih trendom roka 2024?

MÓDA TRENDY ÚČES VLASY A ÚČESY
Uložiť Uložené

Florence Pug vie, ako nosiť bixie strih. Potvrdila to aj na londýnskom červenom koberci pre Dune: Part Two.

Hviezda Florence Pugh, známa z filmu ako Neboj sa, zlatko či Midsommar, je skvelým príkladom toho, ako nosiť krátke vlasy. 28-ročná anglická herečka udáva trendy a na jej strane sú aj prognózy, ktoré hovoria, že rok 2024 bude patriť práve krátkovláskam.

Ako píše Allure, herečkin štýl nie je žiadnou novinkou. Významnou nositeľkou bola už ikonická princezná Diana. Ovládne tento rok práve účes z deväťdesiatok? 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Florence Pugh (@florencepugh)

Tento strih sa nazýva bixie a je to v podstate kombinácia bob cutu a pixie strihu. Pri bixie strihu by sme podľa hairstylistky mali dbať aj na štruktúru vlasov. Kým bob cut je ideálny pre ženy s rovnými vlasmi, bixie zvoľ v prípade, že máš trochu vlnitejšiu formu vlasu a minimálne také sebavedomie ako Florence. 

Práve princezná Diana prepadla tomuto strihu a tým ho spopularizovala. Jej bixie sa stal jedným z jej ikonických rysov. A nosila ho s veľkou eleganciou. 

Tento účes svojho času preslávili aj herečka Cameron Diaz, speváčka Victoria Beckham či herečky Meg Ryan, Rachael Leigh Cook alebo Neve Campbell. 

Legendárne čierne šaty od Christiny Stambolian, ktoré si Diana obliekla pri návšteve Serpentine Gallery v Londýne v júni 1994.
Legendárne čierne šaty od Christiny Stambolian, ktoré si Diana obliekla pri návšteve Serpentine Gallery v Londýne v júni 1994. Zdroj: Getty Images/Jayne Fincher
Domov
Zdieľať
Diskusia