Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. júna 2019, 21:57
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Midsommar je podľa kritikov hororom s najlepšou sexuálnou scénou desaťročia, pri ktorom sa budeš báť a zároveň sa baviť

Midsommar je podľa kritikov hororom s najlepšou sexuálnou scénou desaťročia, pri ktorom sa budeš báť a zároveň sa baviť
Zdroj: A24
FILMY A SERIÁLY MIDSOMMAR
Uložiť Uložené

Kritici prehovorili!

Aj keď sú kiná momentálne zaplnené veľkými letnými blockbustermi, naše zraky sa už pomaličky začínajú upierať k jednému menšiemu, no o nič menej očakávanému hororovému kúsku. Tým je snímka s názvom Midsommar, za ktorou stojí talentovaný Ari Aster, a teda režisér minuloročného Prekliateho dedičstva. Navyše, Asterovu novinku už videlo aj niekoľko novinárov či kritikov. Čo na ňu hovoria?

Odporúčané
Dubaj opäť skóruje! 700-koňový Brabus B63S-700 v radoch polície Dubaj opäť skóruje! 700-koňový Brabus B63S-700 v radoch polície 5. novembra 2013, 20:48

Richard Lawson vo svojich dojmoch prezradil, že film iba potvrdil, akým talentom vlastne jeho tvorca je. Midsommar je podľa neho akýmsi psychotropným vyobrazením toho, čo môže znamenať smrť, nech už znamená čokoľvek. Snímku označil za hlboko znepokojujúcu a zároveň veľmi zábavnú, pričom sexuálnu scénu z nej považuje za jednu z najvtipnejších za poslednú dekádu.

Zábavným označil Midsommar aj David Sims, ktorý dodal, že ide o hriešne vtipnú záležitosť so škaredými Američanmi a strašidelnými Švédmi v lese. Pochválil tiež istú Asterovu réžiu aj zasadenie a prostredie filmu. Tento horor sa totiž odohráva za denného svetla. Meagan Navarro ‏hneď na začiatok prezradila, že si Midsommar absolútne zamilovala. Film podľa jej slov výborne kombinuje radosť aj humor so zvrátenou bolesťou a stal sa pre ňu feel good hororom.

Nadšením nešetril ani David Ehrlich, ktorý uviedol, že Midsommar urobí pre švédske pohanské rituály to, čo urobilo Psycho pre sprchy. Podľa neho ide o psychedelickú rozprávku o tom, ako sa zbaviť strachu a bolesti. Dodal, že ide o absolútne potešujúce dielo, od úvodnej nočnej mory až po kvetinovú očistu vo finále. Phil Nobile Jr. zasa na začiatok poznamenal, že film sa rozhodne nedá porovnávať s Prekliatym dedičstvom.

Midsommar považuje skôr za slnkom nasiaknuté rozprávkové šialenstvo, ktoré by sa dalo označiť za európskeho bratranca Texaského masakra motorovou pílou. Taká Lindsey Romain napríklad ani nevie, či sa niekedy pri sledovaní filmu cítila taká vypitvaná. Cítila sa zle, no pociťovala aj radosť, pričom uviedla, že ešte nikdy nevidela tak presné zobrazenie opojnej mánie. Snímku jednoducho zbožňuje aj nenávidí a Florence Pugh je podľa nej hviezdou.

Chris Evangelista prezradil, že miluje každú jednu sekundu filmu a aj on ho označil za znepokojujúci, no zároveň prekvapivo veselý. Všetko teda nasvedčuje tomu, že sa Arimu Asterovi podaril natočiť ďalší skvelý hororový kúsok. Tentokrát nás však podľa všetkého čaká o čosi odlišnejší zážitok, než ako v prípade Prekliateho dedičstva. Nevieme ako ty, no my sa už rozhodne nevieme dočkať premiéry.

Čo sa samotného príbehu týka, ten sa zameria na mladý pár, ktorý sa rozhodne navštíviť priateľov v izolovanej dedinke vo Švédsku. Miestni obyvatelia sa tam pripravujú na každoročný letný festival, no ich tradície sa mladým zaľúbencom zdajú veľmi podozrivé. Situácia sa navyše začne veľmi zlovestne meniť a k slovu sa dostanú aj pohanské rituály či šialení sektári.

Odporúčané
Mindfuckový horor Slnovrat je mrazivý, psychedelický zážitok so šokujúcim koncom. Nezapáči sa však každému (Recenzia) Mindfuckový horor Slnovrat je mrazivý, psychedelický zážitok so šokujúcim koncom. Nezapáči sa však každému (Recenzia) 3. augusta 2019, 8:00

O scenár aj réžiu sa postaral už vyššie spomínaný Aster a vo filme si zahrajú herci, ako napríklad Jack ReynorFlorence PughWill Poulter či William Jackso Harper. Snímka Midsommar si odbije slovenskú premiéru 1. augusta (srpen) 2019 a pokiaľ sa chceš o nej dozvedieť viac, klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia