Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. februára 2024, 17:17
Čas čítania 1:04
Radka Klučárová

Kanye West bol na pokraji krachu. Zachránila ho lacná reklama na Super Bowle a kúsky za 20 eur

OSOBNOSTI KANYE WEST SPRÁVY ZO SVETA SUPER BOWL
Uložiť Uložené

Kontroverzný hudobník a podnikateľ Kanye West opäť ukázal, že vie, ako za každých okolností opäť vystreliť na vrchol.

Do reklamy svojej značky Yeezy na veľkolepom finále Super Bowl LVIII West, známy aj pod umeleckým menom Ye, neinvestoval ani cent. Napriek tomu mu priniesla obrat vo výške  19,3 milióna dolárov, píšu The Economic Times.

Za 30-sekundový reklamný spot, odvysielaný medzi reklamnou špičkou počas Super Bowlu, Kanye West údajne zaplatil 7 miliónov dolárov, približne 6,5 milióna eur. A tak mu už nezostalo nič na kreatívny proces a produkciu.

„Ahoj, všetci, toto je Ye a toto je moja reklama,“ povedal West hneď na úvod. „A keďže sme všetky peniaze minuli na reklamný spot, tak sme vlastne žiadne peniaze neminuli na samotnú reklamu. Ale ide o to, že chcem, aby ste išli na Yeezy.com,“ odkázal.

Čaro celej reklamy spočíva v tom, že svoj odkaz pre verejnosť raper nakrútil na mobil zo zadného sedadla auta. Jednoduchosť spotu pochválilo množstvo fanúšikov a v rýchlom čase sa na sociálnych sieťach stal virálnym.

Vplyv reklamy sa odrazil aj v hudobných rebríčkoch. Po jej odvysielaní sa Westov album vyšplhal na vrchol rebríčka Billboard v 100 krajinách.

Kúsky za 20 eur

Podnikateľovi, ktorý si v poslednom období získal pozornosť najmä svojimi antisemitskými komentármi na adresu Židov, reklama priniesla obrovský zisk. Neuveriteľných 294 357 uskutočnených objednávok bolo v hodnote zhruba 18 miliónov eur.

Odporúčané
Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? 29. apríla 2024, 14:30

O vysoký zisk sa však s najväčšou pravdepodobnosťou nepostarala iba úderná reklama. West sa vo svojom podnikaní rozhodol siahnuť po páke v podobe výrazného zlacňovania. Web Yeezy.com kúsky predával za necelých 20 eur. Všetko, za čo fanúšikovia v minulosti museli zaplatiť o sto až dvesto eur viac, teraz stojí iba zlomok pôvodnej ceny. 

yeezy.com
Zdroj: yeezy.com
Domov
Zdieľať
Diskusia