Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2024, 10:01
Čas čítania 0:43
Barbora Adamkovičová

Dôchodkyňa zanechala svojim zvieratám miliónový majetok. Synov a dcéry zo závetu vynechala, aby ich potrestala

ZAUJÍMAVOSTI DOMÁCE ZVIERATÁ
Uložiť Uložené

Jej deti ju totiž odmietali navštevovať, aj keď bola chorá.

Čínska dôchodkyňa zanechala všetok majetok svojim domácim miláčikom. Potrestala tým vlastné deti, ktoré ju údajne zanedbávali. Závet sa rozhodla zmeniť vtedy, keď ju jej ratolesti nenavštívili ani napriek tomu, že bola vážne chorá. Podľa portálu Unilad jej spoločnosť v starobe robili len zvieratá, a preto im chcela zanechať všetko.

Pani Liu, ktorej priezvisko ani presný vek neboli zverejnené, svojim štvornohým priateľom odkázala takmer 2,8 milióna dolárov. V poslednej vôli svoje rozhodnutie podrobnejšie nešpecifikovala.

Problémom však je, že v Číne je zatiaľ nelegálne prenechať svoj majetok zvieratám. Čen Kaj, úradník z národného ústredia čínskeho Will Registration Center, tvrdí, že existujú „alternatívy na vyriešenie tohto problému“. Jej domáce zvieratá sú momentálne v starostlivosti veterinárnej kliniky, mohli by byť tak poukázané zariadeniu na opateru zvierat.

Dôchodkyňa nie je jediná, ktorá sa rozhodla prenechať svoj majetok zvieratám. V minulosti zanechala americká realitná miliardárka svojmu psovi majetok vo výške približne 11 miliónov eur, zatiaľ čo vlastným vnúčatám neodkázala vôbec nič.

Odporúčané
Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) 16. marca 2024, 12:30

Vo svojej poslednej vôli uviedla: „V tomto testamente som neurobila žiadne ustanovenia pre svojho vnuka Craiga Panzirera ani vnučku Meegan Panzirer z dôvodov, ktoré sú im známe.“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia