Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. januára 2024, 13:17
Čas čítania 0:40
Aneta Gospičová

Najlepšie sušienky na svete: Slovensko bodovalo touto špecialitou v prestížnom gastrorebríčku

ZAUJÍMAVOSTI GASTROPRIEMYSEL REBRÍČEK TURISTI O SLOVENSKU
Uložiť Uložené

Slovenské sušienky sú populárne aj vo svete. Laskonky sa umiestnili na 38. priečke v rebríčku známeho portálu Taste Atlas.

Slovenské laskonky chutili zahraničným turistom natoľko, že sa umiestnili v rebríčku sto najlepších sušienok sveta. Známy gastronomický portál Taste Atlas tentokrát nazrel do sveta sladkostí a na základe hodnotenia používateľov vytvoril rebríček obľúbených pochutín.

Gastrorebríčky na používateľskej platforme Taste Atlas sú založené na hodnotení ľudí, pričom server rozpoznáva skutočných používateľov a ignoruje hodnotenie botov alebo takzvaných lokálnych patriotov. Jeho cieľ je nasledujúci: „Propagovať vynikajúce miestne potraviny, vzbudiť hrdosť na tradičné pokrmy a vzbudiť zvedavosť na jedlá, ktoré ste ešte neochutnali.“

Laskonky sa umiestnili na 38. priečke a dostali hodnotenie 3,9 hviezdičky z piatich. Susedné Česko sa v rebríčku umiestnilo dvakrát. Na 14. mieste sa umiestnili štramberské uši. Ide o cukrársky výrobok z perníkového cesta v tvare kornútika. Na 20. priečke sa umiestnil perník.

Prvé miesto v rebríčku získala škótska krehká sušienka Petticoat Tails. Na druhom mieste sa umiestnila alžírska špecialita Makroud el louse, ktorá sa bežne podáva s čajom alebo kávou. Víťaznú trojicu uzatvárajú argentínske sušienky Alfajores. Tie sú naplnené mliečnym džemom alebo tradičnou latinskoamerickou karamelovou sladkosťou dulce de leche.

Laskonky.
Laskonky. Zdroj: Wikipedia/Pohled 111
Domov
Zdieľať
Diskusia