Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. januára 2024, 16:19
Čas čítania 0:57
Ilona Hobzová

Top Gun 3: Už sa pracuje na scenári, budeme si však ešte musieť počkať

Top Gun 3: Už sa pracuje na scenári, budeme si však ešte musieť počkať
ZAHRANIČIE TOM CRUISE TOP GUN: MAVERICK
Uložiť Uložené

Kedy zase Pete „Maverick“ Mitchell v podaní Toma Cruisa vzlietne?

Spoločnosť Paramount dúfa, že sa jej podarí tretí film zo slávnej série Top Gun. The Hollywood Reporter uviedol, že podľa posledných správ spoluautor predchádzajúceho filmu Top Gun: Maverick (2022) Ehren Kruger už píše scenár nového dielu. K réžii by sa mal podľa zdrojov vrátiť Joe Kosinski.


O Kurgerovej účasti na projekte ako prvý informoval server Puck. Zámerom je znovu spojiť Toma Cruisa s ďalšími hereckými hviezdami Milesom Tellerom a Glenom Powellom.

Top Gun 2.
Top Gun 2. Zdroj: Paramount Pictures

Správa o pokračovaní hitu Top Gun prišla po tom, čo spoločnosť Warner Bros. Discovery oznámila, že Cruise s ňou podpísal zmluvu, avšak neexkluzívnu. Vyzerá to totiž, že v nasledujúcom období bude mať ešte plno práce pre Paramount.

Herec pre spoločnosť v súčasnosti natáča Mission: Impossible 8. Na pokračovaní Top Gun sa podľa The Hollywood Reporter pracuje už od jesene. Samotná produkčná spoločnosť sa však zatiaľ nevyjadrila.

Film Top Gun: Maverick v roku 2022 valcoval pokladnice kín. Celosvetovo zarobil 1,5 miliardy dolárov a podľa oscarového režiséra Stevena Spielberga sa Cruise výrazne zaslúžil o záchranu biznisu kín, ktorý bol zmietaný pandémiou koronavírusu. Snímka nasledovala desiatky rokov po filme Top Gun od Tonyho Scotta z roku 1986, vďaka ktorému sa Cruise etabloval ako vychádzajúca filmová hviezda.

Fanúšikovia si však na pokračovanie obľúbeného hitu o letcovi budú musieť počkať. Práca na pokračovaní Mission: Impossible Cruisa zamestná prinajmenšom do premiéry, ktorá je v súčasnosti stanovená na máj 2025. 

Domov
Zdieľať
Diskusia